web stats

24.10.11

Χειρόφρενο και πάλι σε μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ την Τρίτη

Νέα 24ωρη απεργία πραγματοποιούν αύριο, Τρίτη, οι εργαζόμενοι σε μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ. Σε στάση εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ.


Ο ηλεκτρικός δεν θα κινηθεί από τις 12:00 έως τις 16:00 λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων. Υπενθυμίζεται ότι το Συντονιστικό Οργανο εισηγήθηκε την Παρασκευή 24ωρη απεργία σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς την Τρίτη, η εισήγησή του ωστόσο δεν εγκρίθηκε από το σωματείο των εργαζομένων στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο. Η απεργία δεν αφορά τα τρένα του ΟΣΕ και τον Προαστιακό.
Οι εργαζόμενοι των αστικών συγκοινωνικών θα πραγματοποιήσουν στις 12:00 συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κοτζιά.

Την Τετάρτη απεργούν οι εργαζόμενοι στα ΚΤΕΛ, ωστόσο, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών, τα δρομολόγια θα εκτελεστούν κανονικά. «Είναι αδιανόητο εν μέσω οικονομικής κρίσης, που συντελούνται κοσμογονικές αλλαγές στη χώρα μας και θυσίες από τον ελληνικό λαό, να απαιτεί η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος (ΟΣΜΕ) αυξήσεις στους μισθούς του προσωπικού των ΚΤΕΛ», αναφέρεται σε σχτική ανακοίνωση.
Στο νέο κύκλο των κινητοποιήσεων αναμένεται να μπουν σύντομα οι ιδιοκτήτες των ταξί και των φορτηγών - βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης, οι οποίοι προαναγγέλλουν απεργίες διαρκείας, εφόσον το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των δύο κλάδων κατατεθεί στη Βουλή χωρίς αλλαγές.
Νέες κινητοποιήσεις με δίημερη αποχή από τα καθήκοντά τους, στις 26 και 27 Οκτωβρίου και στις 3 και 4 Νοεμβρίου αποφάσισαν οι δικηγόροι.
Επίσης, οι καθηγητές προσανατολίζονται σε 24ωρη απεργία την Τετάρτη.