web stats

4.7.19

Ο Αλέξης Τσίπρας εκτόξευσε την τηλεθέαση του ΣΚΑΪ

Περίπου 1,12 εκατ. τηλεθεατές παρακολούθησαν μεγάλο μέρος της δίωρης συνέντευξης του
πρωθυπουργού στον τηλεοπτικό σταθμό το βράδυ της Τρίτης, ενώ έως και 1,8 εκατ. τηλεθεατές είδαν τη συνέντευξη έστω και για ένα λεπτό.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατέφτασε στο Φάληρο, στο κτίριο του ΣΚΑΪ και της «Καθημερινής», λίγο πριν βγει για τη συνέντευξη. Περίεργο, παράδοξο θα έλεγα, αλλά δεν τον περίμενε κανένας από τη διοίκηση του καναλιού για να τον υποδεχτεί στην είσοδο, όπως γίνεται και στα άλλα κανάλια. Ο Γιάννης Αλαφούζος εξαφανισμένος.
Το ίδιο και η Εύη Κουτσαυτάκη. Εννοείται πως ουδείς από τους μεγαλοδημοσιογράφους του ΣΚΑΪ ήταν εκεί, Οικονόμου, Χατζής, Πορτοσάλτε, Τσίμας κτλ. Πάλι καλά που βγήκε να τον καλωσορίσει ο Βασίλης Παπαδρόσος. Είναι σαν αυτό που του είπε η Σία Κοσιώνη όταν ο πρωθυπουργός θύμισε στους συνομιλητές του ότι ο κ. Σαμαράς δεν πήγε ποτέ στην παράδοση-παραλαβή, στο Μαξίμου, το 2015: είχατε φτιάξει κι εσείς κλίμα. Ο Αλέξης Τσίπρας έφταιγε λοιπόν για την απρέπεια του Αντώνη Σαμαρά. Μάλιστα.

Προφανώς καταλάβαινε πως ήταν σωστή, εν τέλει, η απόφασή του να πάει στον ΣΚΑΪ. Και ήταν σωστό και το σπάσιμο του εμπάργκο αν και άργησε πάρα πολύ. Ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε χαμένος από αυτό το ανόητο εμπάργκο κι εκείνον που το σκέφτηκε και το αποφάσισε χωρίς να έχει συναίσθηση του αρνητικού αντίκτυπου που θα προκαλούσε. Γενικώς τα εμπάργκο στα ΜΜΕ είναι ανόητα.
Ηταν κάπως τσιτωμένος ο πρωθυπουργός στην αρχή. Οσο να ’ναι, έμπαινε σε εχθρικό περιβάλλον. Κι έτσι παρέμεινε μέχρι τα μέσα της συνέντευξης όταν και άρχισε να «λύνεται». Από κάποιο σημείο και μετά ήταν ο γνωστός, προ ευρωεκλογών, Αλέξης Τσίπρας, να έχει την πλήρη κυριαρχία του εαυτού του. Αμέσως δε μετά το πέρας της συνέντευξης ήταν πολύ πιο χαλαρός με τον κόσμο γύρω, αστειεύτηκε και με διάφορους, ένας κανονικός άνθρωπος.

Ηλικίες

Η συνέντευξη κράτησε 2 ώρες και 10 λεπτά, ξεκίνησε στις 8 ακριβώς και ολοκληρώθηκε στις 22:11. Εννοείται πως η θεαματικότητα εκτοξεύτηκε. Τα νούμερα του ΣΚΑΪ έφτασαν ακόμη και στο 41,9% και ο αριθμός των τηλεθεατών τους 1.120.000 (1.800.000 είδαν έστω και για 1 λεπτό). Ο μέσος όρος τηλεθέασης ανέβηκε στο 38,5% στον γενικό σύνολο και στο 28% στις ηλικίες 18-54. Το πολύ υψηλό 41% ήταν στο διάστημα 21.00-22.10.
Καλά τους το είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην αρχή, χαριτολογώντας, πως πήγε εκεί για να φέρει ποσοστά στον σταθμό. Γενικώς ο Τσίπρας σημειώνει μεγάλα νούμερα σε όποιο κανάλι εμφανίζεται. Πολύ μεγαλύτερα από εκείνα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το κακό είναι που στις κάλπες στις ευρωεκλογές συνέβη το ακριβώς αντίθετο.
Αμέσως μετά τη συνέντευξη ακολούθησε μια εκπομπή έρευνας για τα πεπραγμένα της τετραετίας του ΣΥΡΙΖΑ που έκαναν ο Αρης Πορτοσάλτε και ο Τάσος Τέλλογλου. Αν και, εδώ που τα λέμε, δεν μπορούν να μπουν στην ίδια φράση οι λέξεις «εκπομπή έρευνας» και «Αρης Πορτοσάλτε», αλλά τέλος πάντων. Επιτέλους, μετά το δίωρο διάλειμμα με τον Αλέξη Τσίπρα, ο ΣΚΑΪ ξανάγινε ο γνωστός ΣΚΑΪ.
Παρακολούθησα λίγο στην αρχή. Τους τρεις πρώτους καλεσμένους θα σας πω μόνο: Παναγιώτης Λιαργκόβας από το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής παλιότερα, Χρύσανθος Λαζαρίδης και Ελενα Βαρβιτσιώτη, η δημοσιογράφος που «έκλαιγε» μήπως και καταστραφούμε που βγήκε το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα. Τέτοια, τόση αντικειμενικότητα. Ο ΣΚΑΪ που αγαπάμε...
f-syn.gr