web stats

23.4.19

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη – Βέμπερ: Δείξε μου τον φίλο σου…

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Μάνφρεντ Βέμπερ, ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα, εξαπολύει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζοντας ορισμένες περιπτώσεις
όπου ο υποψήφιος του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν έκανε αρνητικά σχόλια για τη χώρα μας.
«Δείξε μου τον φίλο σου..» σχολιάζει η Κουμουνδούρου σημειώνοντας ότι ο «κ. Μητσοτάκης υποδέχθηκε τον ομοϊδεάτη του και υποψήφιο του ΕΛΚ για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δείχνοντας ποιο είναι το όραμα που μοιράζεται μαζί του για την Ευρώπη, αλλά και για την Ελλάδα».    
«Υποδέχθηκε και στηρίζει τον άνθρωπο ο οποίος, σε κάθε κρίσιμη στιγμή, δεν δίστασε να κατηγορήσει την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό, προβαίνοντας σε ρατσιστικές δηλώσεις και προσβλητικούς  χαρακτηρισμούς. Τον πολιτικό που μιλούσε απαξιωτικά για τους τεμπέληδες του Νότου, υποστήριζε φανατικά την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, αλλά  και  από τη Συνθήκη Σένγκεν, τον άνθρωπο που επεδίωκε να μην μειωθεί το χρέος, να μειωθούν κι άλλο οι μισθοί, να περικοπούν τα κοινοτικά κονδύλια για τη συνοχή και την ΚΑΠ» αναφέρει χαρακτηριστικά η Κουμουνδούρου.
Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζει τρεις χαρακτηριστικές παλαιότερες δηλώσεις του υποψηφίου για την προεδρία της Κομισιόν:   
  • Στην αυστριακή εφημερίδα Standard, στις  24 Απριλίου 2015,  σε αναφορά του δημοσιογράφου ότι  πλέον πολλοί βλέπουν το Grexit το ως ρεαλιστική επιλογή, ο κ. Βέμπερ ανέφερε ότι δυστυχώς αυτή η θέση είναι ορθή. «Σήμερα υπάρχουν περισσότερες σοβαρές συζητήσεις για ένα Grexit» 
  • Στο ΕΚ, στις 8\7\2015, είπε, μεταξύ άλλων: «Πώς εξηγείτε στους Βούλγαρους ότι δεν δέχεστε περικοπές όταν σε 5 κράτη ο κατώτατος μισθός είναι χαμηλότερος;». «Μην λέτε ψέμματα στο λαό. η μείωση χρέους δε θα βλάψει τους τραπεζίτες, αλλά τα νοσοκομεία της Σλοβακίας και το δημόσιο τομέα στη Φινλανδία». 
  • Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, στις 28/12/2015, δήλωσε ότι «η Ελλάδα δεν προστατεύει τα σύνορά της σύμφωνα με όσα ορίζει η ισχύουσα Συνθήκη του Σένγκεν και κατά συνέπεια παραβιάζει το Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Σε περίπτωση που ούτε η Frontex δεν είναι σε θέση να διασφαλίσει τα σύνορα τότε θα πρέπει να εξεταστεί η προσωρινή έξοδος μιας χώρας από τον χώρο του Σένγκεν».

Επίθεση σε Τσίπρα, αλλά και αποστάσεις για τις Πρέσπες

Νωρίτερα, κατά την μίνι συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν από κοινού ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Μάνφρεντ Βέμπερ από τη Νεμέα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. ανέφερε «θα χτίσουμε μαζί μία Ελλάδα με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει. Στηρίζουμε τον κ. Βέμπερ να γίνει ο επόμενος πρόεδρος της Κομισιόν»
Ο κ. Βέμπερ, από την πλευρά του, ανέφερε ότι υπάρχουν πολλές προοπτικές για να αναπτυχθεί η χώρα μας, ενώ παρουσίασε το βασικό πλαίσιο της πολιτικής που σκοπεύει να ακολουθήσει εφόσον εκλεγεί πρόεδρος της Κομισιόν. Επιπλέον, σημείωσε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας από τους πολιτικούς αρχηγούς που υποστήριξαν την υποψηφιότητά του και πως έχει έρθει στην Ελλάδα τέσσερεις φορές το τελευταίο διάστημα.
Ο Βαυαρός πολιτικός άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό τονίζοντας ότι «υποσχέθηκε πολλά και δεν έκανε τίποτα» και ισχυρίστηκε ότι στο ΕΛΚ «λέμε πάντα την αλήθεια και δεν υποσχόμαστε πολλά. Η ΝΔ δεν είπε ποτέ στους ανθρώπους κάτι που δεν μπορεί να κάνει».
Παράλληλα, απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος τον χαρακτήρισε ανθέλληνα. «Αυτό ανήκει σε μια λογική παλιών στερεότυπων. Μόνο αν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε», δήλωσε.
«Η Ελλάδα εξέλεξε μία κυβέρνηση λαϊκιστών που έκανε πολλά, μεταξύ αυτών, και "κωλοτούμπα". Ο λαϊκισμός έρχεται και από τα αριστερά και από την άκρα δεξιά. Θέλουμε να βάλουμε ένα τέλος στο αφήγημα του λαϊκισμού στην Ελλάδα. Όταν ο κ. Τσίπρας κατηγορεί τον κ. Βέμπερ ως ανθέλληνα υιοθετεί τη ρητορική της Ακροδεξιάς», είπε, από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Οι δύο πολιτικοί ρωτήθηκαν και για τη Συμφωνία των Πρεσπών με τον Μάνφρεντ Βέμπερ να παίρνει ευγενικά αποστάσεις από τη Ν.Δ. δηλώνοντας «στην Ευρώπη καλωσορίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά σέβονται και την εσωτερική συζήτηση στην Ελλάδα για το θέμα».
«Σε μία οικογένεια υπάρχουν πάντα και διαφορετικές σκέψεις. Ο κ. Βέμπερ σεβάστηκε και κατανόησε τις θέσεις της ΝΔ για το θέμα» είπε από την πλευρά του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
fsyn.gr