web stats

27.4.14

Θεούς και δαίμονες - από τον Δημήτρη Σκλία

Έχουν βάλει Θεούς και δαίμονες να χτυπούν τον ΣΥΡΙΖΑ εν’ όψη των Ευρωεκλογών

1. Το ΔΝΤ και οι μεγαλύτεροι οικονομολόγοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν δηλώσει επανειλημμένα, ότι για να καταστεί προσωρινά Το Ελληνικό χρέος βιώσιμο, θα χρειαστούν επιπλέον πάνω από  7  δισεκατομμύρια ευρώ έως το 2015. Η συγκυβέρνηση το αρνείται αυτό ολοκληρωτικά και διακηρύσσει καθημερινά ότι τελειώσαμε με τα μνημόνια και την τρόικα. Πείτε μου ειλικρινά – τους πιστεύει κανείς;


 2. Έχουν τώρα τουλάχιστον ένα μήνα που υπερηφανεύονται για το πλεόνασμα των 3,6 δις το ύψος του οποίου δεν έχει γίνει ποτέ απόλυτα γνωστό. Μπερδεύουν σκόπιμα τον κόσμο  με τα παπαγαλάκια των δελτίων ειδήσεων με διάφορους αριθμούς, δηλαδή αν αφαιρέσουμε αυτό το ποσό από εκείνο, τότε το πλεόνασμα θα ήταν τόσο . Τους πιστεύει κανείς;

3. Για να πούμε και την αλήθεια για το πλεόνασμα, ΑΝ   οι μισθοί είχαν περικοπεί κατά 80% αντι  για 40% που έχουν περικοπεί , Σίγουρα το πλεόνασμα θα ήταν διπλάσιο . Όσο για το ποιοι δικαιούνται τελικά το μέρισμα, διαπιστώνουμε καθημερινά ότι υπάρχουν τεράστια εμπόδια και αδικίες.

4. Σε 4 χρόνια πληρώσαμε 100 δισ. περισσότερα από όσα λάβαμε ως βοήθεια
Και το δημόσιο χρέος συνεχίζει να αυξάνεται...
Το 2009, ένα χρόνο δηλαδή πριν την επιβολή του Μνημονίου στην Ελλάδα, το κρατικό χρέος έφτανε στο 129% του ΑΕΠ. Σήμερα, 5 χρόνια μετά, το χρέος έχει εκτοξευθεί στο 175% και συνεχίζει να αυξάνεται.
Παράλληλα, από το 2010 μέχρι σήμερα η Ελλάδα έλαβε στα πλαίσια του περίφημου προγράμματος στήριξης 215 δισ. ευρώ σε μορφή δανείων.
Από τα χρήματα αυτά φυσικά δεν «στηρίχθηκαν» οι πολίτες, αλλά οι τράπεζες, οι οποίες μάλιστα δεν αρκέστηκαν σε ένα ποσοστό μόνο του συνολικού ποσού, αλλά τροφοδοτήθηκαν με επιπλέον κρατικά χρήματα.

5. Τα μέσα ενημέρωσης μας βομβαρδίζουν καθημερινά με το γεγονός ότι Η Ελλάδα βγήκε στις αγορές οι οποίες επιτέλους τώρα μας εμπιστεύονται . Είναι πραγματικά, κατά την γνώμη μου, το μεγαλύτερο ψέμα της συγκυβέρνησης, διότι όλοι οι σοβαροί παγκόσμιοι  οικονομολόγοι γνωστοποίησαν με άρθρα τους, ότι ΑΝ η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ , η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Τα ΔΝΤ δεν είχαν εγγυηθεί στους επίδοξους αγοραστές, ότι όταν έρθει η ώρα να αποπληρωθούν τα ομόλογα, Αν αδυνατεί το Ελληνικό κράτος, θα τα πληρώσουν αυτοί, κανένας δεν θα είχε προβεί σε αγορά Ελληνικών ομολόγων. Όμως εν’ όψη Ευρωεκλογών, όλα γίνονται  για να εξαπατήσουν για ακόμα μια φορά τον Ελληνικό Λαό.

6. Το αιώνιο ζήτημα με το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τελικά θα μας οδηγήσει στη ΔΡΑΧΜΗ και θα βγούμε από το ΕΥΡΩ, Το εκμεταλλεύονται άγρια, γιατί πολύ καλά ξέρουν ότι και οι ίδιοι μπορεί να χρειαστεί να οδηγηθούν στην επιλογή αυτή αν οι δανειστές επιμένουν στην ίδια πολιτική της λιτότητας , χωρίς να προβούν σε  ένα νέο μεγάλο κούρεμα του Ελληνικού χρέους,  το οποίο είναι αναγκαίο για να καταστεί το χρέος βιώσιμο. Ορθώς ο Σύριζα ξεκαθάρισε,  “καμία θυσία για το ευρώ”

7. Η συγκυβέρνηση του ΣΑΜΑΡΑ και του ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, σε απόλυτη συμφωνία με την κυρία Μέρκελ και την συγκυβέρνησή της, έχουν βάλει τα Ευρωπαϊκά στελέχη τους μαζί με τα παπαγαλάκια Έλληνες Δημοσιογράφους,  να συγχαίρουν καθημερινά τον Πρωθυπουργό της Χώρας μας, αλλά και όλους τους Έλληνες Πολίτες ,που με τις αιματηρές θυσίες τους κατάφεραν, και μπράβο τους ,να ξανακάνουν την Ελλάδα αξιόπιστη χώρα. Τους πιστεύει κανείς;
ΕΣΥ τους ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ;

Εγώ όχι μόνο δεν τους πιστεύω, γιατί είναι αποδεδειγμένο ότι ψεύδονται ασύστολα με σκοπό να παραπλανήσουν τον λαό, αλλά πραγματικά μου είναι αδιανόητο να βλέπω και να ακούω, μετά από όλες αυτές τις δολιοφθορές, απάτες  και  διαπλοκές που έχουν διαπράξει πολλά στελέχη τις συγκυβέρνησης,  να ζητούν και πάλι από τον Ελληνικό λαό να τους εμπιστευτεί. Ε, ΟΧΙ!, ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Είναι πλέον ηλίου φαεινότερο, ότι αυτοί ( η συγκυβέρνηση του Σαμαρά και του Βενιζέλου), έχουν αποφασίσει, για να εξυπηρετούν  πιστά τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας ,  να κάνουν την πλειοψηφία του  Ελληνικού λαού ( για όσους  καταφέρουν να επιζήσουν) να υποφέρει για πολλά χρόνια ακόμα, για αυτό  στις Ευρωεκλογές,  αλλά και σε όλες τις μελλοντικές εκλογές ,”Μαυρίστε τους” , για να καταλάβουν ότι δεν μπορούν, ΠΟΤΕ  ΞΑΝΑ, να μας εξαπατήσουν.
από τον Δημήτρη Σκλία

Μέλος της Ο.Μ. Σύριζα Λουτρακίου