web stats

29.3.14

Παραγραφή υποθέσεων με μίζες βλέπει η Ζωή

Το πολυνομοσχέδιο αποτελεί το όχημα για την παραγραφή μιας σειράς υποθέσεων, που αφορούν μίζες και δώρα, τόνισε σε παρέμβασή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Οπως επισήμανε η ίδια, επικαλούμενη τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, επιδιώκεται η «πλημμεληματοποίηση» της δωροδοκίας και δωροληψίας υπαλλήλου. Και σημείωσε ότι η
παραγραφή υποθέσεων αφορά μίζες ακόμη και εκατομμυρίων ευρώ, αν κρίνεται ότι η πράξη για την οποία δόθηκαν «δεν αντίκειται στα καθήκοντα του υπαλλήλου, αλλά απλώς ανάγεται σε αυτά».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «χωρίς αιδώ, εξυπηρετεί το κατεστημένο της διαπλοκής, τους κομματικούς και κρατικούς μιζαδόρους και τους επαγγελματίες-επιχειρηματίες διαφθορείς, των οποίων οι υποθέσεις εκκρεμούν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Αγνοεί τις επιστημονικά τεκμηριωμένες επισημάνσεις που έχουν εγκαίρως διατυπωθεί, ακόμη και στο πλαίσιο της συντομότατης δημόσιας διαβούλευσης και προχωρεί ολοταχώς σε εκκαθαρίσεις ποινικών μητρώων για να αποδώσει λευκά στην κοινωνία τα αγαπημένα της παιδιά, αλλά και για να δώσει το πράσινο φως στους νέους επίδοξους και μαθητευόμενους διαφθορείς και μιζαδόρους ότι δεν κινδυνεύει η προσωπική τους ελευθερία».
Κάλεσε, τέλος, τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά και τον υπουργό Δικαιοσύνης Α. Αθανασίου να εξηγήσουν «ποιο δημόσιο συμφέρον εξυπηρετείται από την άφεση αμαρτιών σε επίορκους μεγάλης κλίμακας».
ενετ.γρ