web stats

27.12.13

Τα μεγαλύτερα #fail του twitter για το 2013


1 εικόνα
Το γύρο του διαδικτύου έκανε την τελευταία εβδομάδα η παράξενη, όσο και αναπάντεχη, γκάφα στην οποία ενεπλάκη μια υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων, ονόματι Justine Sacco, προκαλώντας σάλο στο twitter.
Ελάχιστοι ακολουθούσαν της Sacco μέχρι την περασμένη Παρασκευή, όχι περισσότερα από 200
άτομα. Όμως το προσβλητικό και ρατσιστικό ‘αστειάκι’ που ποστάρισε στο λογαριασμό της, λίγο πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο για μια μακράς διάρκειας πτήση προς την Αφρική, ήταν αρκετό για να τη φέρει στην κορυφή των δημοφιλέστερων (top trending). Το tweet που έγραψε ανέφερε “Πηγαίνω στην Αφρική. Ελπίζω να μην κολλήσω AIDS. Αστειεύομαι. Είμαι λευκή.”
Είναι οξύμωρο φυσικά ένα ανώτατο στέλεχος δημοσίων σχέσεων να εκφράζεται έτσι μέσω twitter σε κοινή θέα. Το ενδιαφέρον όμως του κόσμου προκλήθηκε πρωτίστως επειδή λόγω της μεγάλης πτήσης η Sacco δεν μπορούσε να πληροφορηθεί τί συνέβαινε, γι’αυτό και δημιουργήθηκε το hashtag #HasJustineLandedYet με το οποίο αρκετοί άρχισαν να κάνουν πλάκα.
Όταν τελικά προσγειώθηκε, απολύθηκε -δυστυχώς για εκείνη- από την εταιρεία online media IAC. Βεβαίως ας πρόσεχε. Δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός στις δημόσιες σχέσεις. Η κοινή λογική μερικές φορές αρκεί.

Όταν όμως η κοινή λογική απουσιάζει, τότε βλέπουμε διάφορες γκάφες, ή αλλιώς #fail στη γλώσσα του twitter. Μερικές από τις καλύτερες μάζεψε ο Independent και σας τις παρουσιάζουμε παρακάτω.
Μετά από συνέντευξη με τη βουλευτή Rachel Reeves, ο παραγωγός της γνωστής βρετανικής εκπομπής Newsnight, Ian Katz, απεφάνθη ότι η ανωτέρω κυρία ήταν ‘βαρετή μέχρι ροχαλητού’. Δυστυχώς όμως δημοσιοποίησε τη σκέψη του στο Twitter για να τη δει ολόκληρος ο κόσμος.

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός David Cameron σίγουρα θα ένοιωσε αρκετή ντροπή όταν αποκαλύφθηκε ότι ο επίσημος λογαριασμός του στο Twitter ακολουθούσε πρακτορείο συνοδών πολυτελείας για κυρίους. Τόνισε ότι δεν διαχειριζόταν προσωπικά το λογαριασμό του.
- See more at: http://www.toportal.gr/?i=toportal.el.kosmos&id=1640#sthash.ETubJBNj.dpuf