web stats

25.9.13

Μάρτυρας - κλειδί για τη δράση της Χρυσής Αυγής

Μάρτυρας - κλειδί που φέρεται να γνωρίζει λεπτομέρειες για τους εντολείς της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι και στοιχεία για τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς των
επιθέσεων της Χρυσής Αυγής εμφανίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόθυμος να καταθέσει ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Αν τελικά αποφασίσει να δώσει κατάθεση, δεν αποκλείεται να μπει σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων.

Την ίδια ώρα ο Χαράλαμπος Βουρλιώτης συνεχίζει με γοργούς ρυθμούς να λαμβάνει καταθέσεις στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διενεργεί για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.
Σε λίγη ώρα αναμένεται να περάσει το κατώφλι του γραφείου του, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς που εκλήθη από τον εισαγγελικό λειτουργό, όπως και άλλοι συνάδελφοί του, για να καταθέσει για την Χρυσή Αυγή.

Ενώπιον του αντεισαγγελέα, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση των 32 δικογραφιών, που αφορούν εκκρεμείς υποθέσεις μελών της Χρυσής Αυγής, έχουν καταθέσει και δημοσιογράφοι οι οποίοι έχουν πάρει συνεντεύξεις από αυτοχαρακτηριζόμενα πρώην μέλη της Χρυσής Αυγής.
Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη έχει παραγγείλει σε όλες τις Εισαγγελίες της χώρας να της διαβιβάσουν τις εκκρεμείς δικογραφίες που έχουν στα χέρια τους, στις οποίες εμπλέκονται μέλη της Χρυσής Αυγής.

Εν τω μεταξύ, έξι άτομα που επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον Γιώργο Ρουπακιά πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ταυτοποιήθηκαν από την αστυνομία και -όπως γράφει το «Έθνος»- θα κληθούν για κατάθεση στην ανακρίτρια Πειραιά.
Υπενθυμίζεται ότι με εντολή εισαγγελέα έχει αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο του δράστη της δολοφονίας του 34χρονου μουσικού, προκειμένου να διαλευκανθεί ποιος ή ποιοι τον κάλεσαν στο σημείο του φονικού στο Κερατσίνι.
 
Αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Αντιφασιστικό συλλαλητήριο διοργανώνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 18:00 στην πλατεία Συντάγματος.
Σε σχετική ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ κάλεσε τους πολίτες «να διατρανώσουν όλοι μαζί τον αποτροπιασμό τους για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, να καταδικάσουν τις ναζιστικές και εγκληματικές πράξεις της Χρυσής Αυγής και να απαιτήσουν εδώ και τώρα όλες εκείνες τις αναγκαίες νομοθετικές, εκπαιδευτικές και κοινωνικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της νεοναζιστικής βίας».
Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο έχουν απευθύνει ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και Δημοκρατική Αριστερά.
Νωρίτερα, στις 12:00, το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει αντιφαστιστική συγκέντρωση στα Προπύλαια και αργότερα, στις 14:00, διοργανώνει συναυλία στο Σύνταγμα.
naftemporiki.gr