web stats

25.9.13

Πακιστάν: Στους 238 οι νεκροί από τον σεισμό 7,8 βαθμών

Πολλοί και ισχυρότατοι μετασεισμοί ακολούθησαν το χτύπημα του Εγκέλαδου
 Πακιστάν: Στους 238 οι νεκροί από τον σεισμό 7,8 βαθμών
Oι κάτοικοι προσπαθούν να βρουν καταφύγιο εν μέσω ερειπίων
 Πολλοί και ισχυρότατοι μετασεισμοί ακολούθησαν το χτύπημα του Εγκέλαδου με 7,7 βαθμούς στο κεντρικό Πακιστάν, ενώ οι κάτοικοι προσπαθούσαν να βρουν καταφύγιο εν μέσω ερειπίων. Ο επίσημος απολογισμός κάνει λόγο για τουλάχιστον 238 νεκρούς, ενώ εκατοντάδες είναι οι τραυματίες.

Το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο αναθεώρησε το μέγεθος του πρώτου σεισμού σε 7,7 βαθμούς (από το αρχικό 7,8) με επίκεντρο κοντά στο Αουαράν, στην επαρχία Βαλουχιστάν του κεντρικού Πακιστάν. Το εστιακό βάθος ήταν στα 20 χιλιόμετρα.

Ακολούθησαν αρκετοί μετασεισμοί, οι ισχυρότεροι των οποίων ξεπερνούσαν τους 5 βαθμούς. Ο πρώτος σεισμός έγινε αισθητός όχι μόνο σε ολόκληρο το Πακιστάν αλλά και στις γύρω χώρες.

«Ξεκινήσαμε ήδη να θάβουμε τους νεκρούς» ανέφερε στο Reuters ο Αμπντούλ Ρασίντ Γκογκαζάι, αναπληρωτής επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης του Βαλουχιστάν, τουλάχιστον 238 είναι ο οι νεκροί, ενώ οι τραυματίες φτάνουν τους 340.

Στην αποκομμένη ορεινή περιοχή γύρω από το Αουαράν έχουν σταλεί στρατιωτικά ελικόπτερα και έχουν αναπτυχθεί ισχυρές δυνάμεις του πακιστανικού στρατού για τις επιχειρήσεις διάσωσης.

Ο σεισμός ήταν τόσο δυνατός που φέρεται να προκάλεσε και την «ανάδυση» μικρού νησιού στον κόλπο του Ομάν, σύμφωνα με κατοίκους του Γκουαντάρ, λιμάνι στη δυτική ακτογραμμή του Πακιστάν.
tovima.gr