web stats

13.6.13

Πλήθος κόσμου έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ

 

Πλήθος κόσμου έχει πλημμυρίσει το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, εκεί όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Κλειστή είναι αυτή την ώρα η Μεσογείων και στα δύο ρεύματα, καθώς όλο και περισσότεροι
διαδηλωτές κατευθύνονται προς το κτήριο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ βρίσκεται και ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε:

«Δήθεν καταγγέλλουν (αναφερόμενος στους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη), αλλά συνεχίζουν να στηρίζουν την κυβέρνηση. Διότι αυτοί φοβούνται περισσότερο από τον κ. Σαμαρά την προοπτική της κάλπης. Η προοπτική της δημοκρατικής διεξόδου όμως, δεν είναι απειλή για το λαό, είναι ευλογία. Αυτή η πράξη φίμωσης της δημόσιας τηλεόρασης θα είναι η αρχή του τέλους της βαρβαρότητας για το λαό μας. Καλούμε τον ελληνικό λαό σε έναν ανένδοτο αγώνα για την υπεράσπιση της δημοκρατίας. Καλούμε κάθε δημοκράτη και δημοκράτισσα, ανεξάρτητα από ποιο κόμμα είναι. Η υπεράσπιση της δημοκρατίας είναι καθήκον και υποχρέωση όλων μας».


Το κάλεσμα των εργαζομένων, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το κλείσιμο της ΕΡΤ, που είχε προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί, κατάφερε να συγκεντρώσει έξω από το κτήριο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης χιλιάδες πολίτες, μέλη του ΠΑΜΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ανθρώπους από διάφορες ενώσεις και σωματεία, από τον ΟΤΕ, το Ε.ΠΑ.Μ αλλά και την ΠΟΕ - ΟΤΑ.

Νωρίτερα, το ΠΑΜΕ είχε πραγματοποιήσει προσυγκέντρωση στην πλατεία της Αγ. Παρασκευής, εκεί όπου έδωσε το
παρών και ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, που χαρακτήρισε το κλείσιμο της ΕΡΤ αρχή του νέου κατήφορου και ζήτησε να επαναλειτουργήσει άμεσα η δημόσια τηλεόραση.

Σύμφωνα με πληροφορίες η παρουσία της αστυνομίας είναι διακριτική.

Εν τω μεταξύ, όσο περνάει η ώρα αυξάνεται το πλήθος που έχει συγκεντρωθεί από νωρίς και έξω από το κτήριο της ΕΤ3 στη Λεωφόρο Στρατού στη Θεσσαλονίκη, προς συμπαράσταση στους εργαζομένους της δημόσιας τηλεόρασης.

Οι εργαζόμενοι, μάλιστα, που βρίσκονται μέσα στο κτίριο έχουν τοποθετήσει και μεγάφωνα για να ακούγεται το πρόγραμμα που συνεχίζει να μεταδίδεται, ενώ έχουν αναρτηθεί και αρκετά πανό.

Ξεχωριστή απεργιακή συγκέντρωση έκανε το ΠΑΜΕ στο άγαλμα του Βενιζέλου και με πορεία οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν κι αυτοί προς το κτήριο της ΕΤ3.









protothema.gr