web stats

30.5.13

Εκπυρσοκρότησε το πιστόλι Χρυσαυγίτη βουλευτή στο «Ελ. Βενιζέλος»

Εκπυρσοκρότησε το πιστόλι Χρυσαυγίτη βουλευτή στο «Ελ. Βενιζέλος»
Πανικό προκάλεσε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της Χρυσής Αυγής Αντώνης Γρέγος, όταν την ώρα που παρέδιδε σε εξουσιοδοτημένο υπάλληλο ελέγχου το
πιστόλι του, εκείνο εκπυρσοκρότησε λίγο πριν φθάσει στο ειδικό δωμάτιο όπου γίνεται η παράδοση αυτών των σχετικών αντικειμένων.

Προκλήθηκε πάντως μεγάλη αναστάτωση εωσότου διαπιστωθεί ότι η σφαίρα σφηνώθηκε στο πάτωμα και ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί.
Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, σε βάρος του βουλευτή σχηματίζεται δικογραφία για άσκοπους πυροβολισμούς.
Μετά το επεισόδιο, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής συνέχισε το ταξίδι του, με την πτήση για Θεσσαλονίκη.
Το γεγονός πυροδότησε έντονες πολιτικές αντιδράσεις. Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης, κατέθεσε πρόταση στην διάσκεψη των προέδρων της βουλής, να απαγορευθεί η οπλοφορία των βουλευτών, εντός του Κοινοβουλίου, η οποία έγινε δεκτή από όλους.

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε:
«Όσο η φασιστική βία της Χρυσής Αυγής δεν τυγχάνει της αποφασιστικής απάντησης της Πολιτείας, οι βουλευτές και τα μέλη της θα δρουν ανεξέλεγκτα. Πρέπει να μπει τώρα ένα τέλος τόσο στην ασυδοσία των φασιστικών ομάδων, όσο και στην καλλιέργεια ανιστόρητων και επικίνδυνων θεωριών περί δύο άκρων που υπονομεύουν τις δημοκρατικές αξίες. Την ίδια στιγμή, είναι παραπάνω από επιβεβλημένος ο έλεγχος των αδειών οπλοφορίας που έχουν οι βουλευτές της».

«Δεν υπάρχει μέρα που οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής να μην προκαλούν με την ακραία συμπεριφορά τους, αλλά και τη συνολικότερη στάση τους. Τη μία είναι η προσπάθεια να μετατρέψουν το κοινοβούλιο σε αρένα, την άλλη είναι η επίθεση σε ανυπεράσπιστο οδηγό, την επόμενη είναι οι επιθέσεις κατά μεταναστών. Τελευταίο κρούσμα η εκπυρσοκρότηση όπλου βουλευτή της Χρυσής Αυγής! Με αφορμή και αυτό το περιστατικό, καλούμε την Πολιτεία να ελέγξει τις άδειες οπλοφορίες που έχουν οι βουλευτές της, δεδομένου ότι πολλοί από αυτούς εμπλέκονται σε υποθέσεις που αφορούν την ίδια τη δικαιοσύνη», σημειώνει από την η ΔΗΜΑΡ.
ethnos.gr