web stats

28.11.11

Μεγάλη Κυριακή για Παναθηναϊκό, ήττα και άθλια εμφάνιση για Ολυμπιακό

Το φάντασμα του τραγικού Ολυμπιακού εμφανίστηκε στην Τρίπολη και έτσι ο εξαιρετικός Αστέρας πήρε εύκολα τη νίκη (2-0) με δύο δώρα του Μπάλας Μέγιερι. Οι Πειραιώτες θύμισαν την ομάδα του 2009-2010 και πραγματοποιώντας μια άθλια εμφάνιση, γνώρισαν την πρώτη τους ήττα στο φετινό πρωτάθλημα.  Άνετη νίκη για Παναθηναικό επί του ΟΦΗ με 3-1 και "αέρας" πέντε βαθμών.Ήττα για Ατρόμητο

Το σερί του Βαλβέρδε στην επαρχία έσπασε (8-0), ο Ολυμπιακός δεν σκόραρε για πρώτη φορά μετά από ακριβώς ένα χρόνο σε ματς πρωταθλήματος (27/11 είχε χάσει από την ΑΕΚ με 1-0), η πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα είναι γεγονός και πλέον τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα στη μάχη για τον πρωταθλητή.

Ο Ολυμπιακός είχε πολύ κακή κυκλοφορία (δεν μπορούσε να αλλάξει πάνω από τρεις πάσες), έκανε ένα σωρό παιδαριώδη λάθη (κυρίως ο Τοροσίδης και ο Μέγιερι που φταίει και στα δύο γκολ), είχε έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης, φρεσκάδας, πάθους, θέλησης και ήταν ασύνδετος (μεγάλες αποστάσεις ανάμεσα στις γραμμές). Με λίγα λόγια, άθλια εμφάνιση.

Μοιραίος, όπως σας προαναφέραμε ήταν ο Μπάλας Μέγιερι, που αρχικά έκανε το πέναλτι απ' το οποίο ήρθε το πρώτο γκολ του Αστέρα και στη συνέχεια άφησε άδεια την εστία του και έδωσε την ευκαιρία στον Περόνε να κάνει το 2-0. Δεν ήταν ο μόνος κακός του Ολυμπιακού (κανείς δεν έπαιξε καλά), αλλά σίγουρα τα λάθη του ήταν πιο σημαντικά και καθοριστικά για την έκβαση του αγώνα. Οι "ερυθρόλευκοι" αποδεικνύουν μέχρι στιγμής πως δεν μπορούν να τα πάνε καλά και σε Ευρώπη και σε Ελλάδα κι αυτό γιατί υπάρχει η κούραση, οι τραυματισμοί και τα συνεχόμενα παιχνίδι.
Παναθηναικός -ΟΦΗ 3-1
Διατηρώντας την εξαιρετική του παράδοση εντός έδρας με τον ΟΦΗ ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες κερδίζοντας με 3-1 τους Κρητικούς.
Ζέκα, Κλέιτον και Λέτο τα γκολ των νικητών που αποθεώθηκαν από περίπου 30.000 οπαδούς του και τον Τζιμπρίλ Σισέ που είδε το ματς από τα επίσημα.
Οι παίκτες του Ζεσουάλδο Φερέιρα έχοντας καλά διαστήματα στο παιχνίδι τους και "Χτυπώντας" στο ξεκίνημα κάθε ημιχρόνου πήραν την έβδομη νίκη τους στο πρωτάθλημα. Ο Ζέκα συνέχισε να σκοράρει μετά το "Γ. Καραϊσκάκης" ενώ ο Λέτο επέστρεψε και πάλι στον πίνακα τον σκόρερ φτάνοντας τα 11 στο πρωτάθλημα.
"Πρωτάθλημα" ζητούσαν οι οπαδοί του "τριφυλλιού" με την λήξη του αγώνα που είχε man of th match τον Σιμάο Μάτε Τζούνιορ.
Επεισόδιο με Τσάκα στο ΟΑΚΑ
Μετά το φινάλε του αγώνα κι ενώ κατευθυνόταν στο αυτοκίνητο του (έξω από τη θύρα 29) ο εκπρόσωπος του Πρίγκιπα,  Βλάσης Τσάκας είχε έντονο διάλογο με οπαδούς του Παναθηναϊκού:
Οπαδός: "Τσάκα πρόσεξε τι λες! Πολύ μιλάς! Πιάνεις στο στόμα σου τον Παναθηναϊκό και αυτό δεν είναι καλό. Αν δεν γίνει το deal, θα τρέχεις να κρυφτείς. Που είναι ο Πρίγκιπας; Δεν τον έχουμε δει ποτέ; Δεν έχει κάνει καμία δήλωση."
Τσάκας: "Τι είναι αυτά που μου λέτε; Θα γίνει η συμφωνία. Τότε να δούμε τι θα λέτε."
Οπαδός: "Άμα γίνει, εγώ πρώτος να σου ζητήσω συγνώμη. Εγώ φοράω παντελόνια και θα το δεις."
Τσάκας: "Που είναι όλοι αυτοί που σας έταζαν διάφορα κι ότι θα πάρουν την ομάδα;"
Οπαδός: "Δε με νοιάζουν αυτοί. Εγώ και αυτούς δεν τους υπολόγιζα. Εγώ θέλω τον Παναθηναϊκό μου πρώτο"
Ο διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών δεν σταμάτησε εκεί και συνεχίστηκε σε όλη την πορεία του Βλάση Τσάκα προς το αυτοκίνητό του. Μάλιστα ο εκπρόσωπος του Πρίγκιπα Σουλτάν κάποια στιγμή είπε ότι "Τι είναι αυτά που γίνονται; Εάν δε μας θέλουν θα αποσύρουμε την πρόταση. Θα δείξουμε τα οικονομικά μας στοιχεία και θα αποσύρουμε την πρόταση."

Ξάνθη-Ατρόμητος 3-0
Παίζοντας κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο, η Skoda Ξάνθη, επικράτησε εύκολα με 3-0 του Ατρομήτου στο γήπεδο των Πηγαδίων για την 11η αγωνιστική της Super League. Με τη νίκη της αυτή η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη έφτασε στους 14 βαθμούς, ενώ παράλληλα, υποχρέωσε τον Ατρόμητο στην πρώτη του ήττα στο φετινό πρωτάθλημα.
Η Ξάνθη ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο και δίκαια βρέθηκε μπροστά με 2-0. Μάλιστα θα μπορούσε να έχει πετύχει και τρίτο τέρμα. Ο Ατρόμητος είχε μεγάλο πρόβλημα στο κέντρο της άμυνας. Στο δεύτερο ημίχρονο, η Ακριτική ομάδα σημείωσε άλλο ένα γκολ έστω και από σπόντα, ενώ στην συνέχεια δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα, από την ομάδα του Ατρομήτου, η οποία σε γενικές γραμμές ήταν πολύ κακή στο συγκεκριμένο ματς.

Πανιώνιος - Άρης 2-1
Οι παίκτες του Πανιωνίου αφήνοντας έστω και για λίγο στην άκρη τα διοικητικά και οικονομικά προβλήματα και παίζοντας κατά διαστήματα ωραίο ποδόσφαιρο επέστρεψαν στις νίκες στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής επικρατώντας του Άρη με 2-1 στη Νέα Σμύρνη.
 Οι "κυανέρυθροι" πέτυχαν έτσι την πρώτη τους εντός έδρας νίκη φέτος, φτάνοντας στους 12 βαθμούς, με τον Άκη Μάντζιο να ξεκινά με τον καλύτερο τρόπο στον πάγκο της ομάδας της Νέας Σμύρνης. Από την άλλη ο Άρης παρουσιάστηκε κακός, δεν έκανε εμφάνιση ανάλογη με την περασμένη αγωνιστική στην Κρήτη και παρέμεινε στους 7 βαθμούς. Σκόρερ: Σκέμπρι (39', Πανιώνιος), Κούτσι (58', Πανιώνιος)-Τσέζαρεκ (73', Άρης)
Λεβαδειακός - Δόξα Δράμας 1-0
Σε ένα παιχνίδι που είχε ωραίες φάσεις μόνο στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ένα γκολ στο δεύτερο μέρος, ο Λεβαδειακός πήρε τη νίκη με 1-0 επί της Δόξας Δράμας, στο ντέρμπι των δύο νεότερων "μελών" της Superleague. Οι Βοιωτοί πήραν τη νίκη χάρη σε γκολ του Βασιλείου στο 55ο λεπτό, ενώ ένα λεπτό νωρίτερα ο Σέρεμετ είχε αποκρούσει πέναλτι του Ζουρούδη.
Sport24