web stats

24.10.11

Τσίπρας: Η Μέρκελ μας είπε τεμπέληδες. Να ζητήσει συγγνώμη!

Συνολική επίθεση στους ηγέτες της Ευρώπης που δεν δίνουν λύση στο πρόβλημα χρέους της Ευρωζώνης, εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στο τακτικό συνέδριο
της Γερμανικής Aριστεράς (Die Linke). Ειδικότερα, απαίτησε να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ "για τη συκοφαντική της επίθεση περί τεμπέληδων Ελλήνων".
Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, ανέφερε ότι "τα βάρη της κρίσης μεταφέρθηκαν από τις αγορές στις πλάτες του κόσμου της εργασίας και του κοινωνικού κράτους. Η Ελλάδα όπως έχουμε υπογραμμίσει στο Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς ήταν το πειραματόζωο".
Επίσης στράφηκε κατά της καγκελαρίου της Γερμανίας, Άγκελας Μέρκελ, την οποία κατηγόρησε ότι είπε "αισχρά ψέματα στους γερμανούς φορολογούμενους, ότι οι Έλληνες πληρώνονται για να κάθονται και για να κάνουν διακοπές όλο το χρόνο". Για αυτό και υποστήριξε ότι "οφείλει να ζητήσει συγγνώμη διότι σήμερα οι έλληνες έχουν τις λιγότερες διακοπές και τα χαμηλότερα εισοδήματα στην ευρωζώνη".

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΣΥΝ κάλεσε την κ.Μέρκελ να "αποσύρει από το τραπέζι το σχέδιο Ευρηκα για την ιδιωτικοποίηση δημόσιας περιουσίας της Ελλάδας ύψους 125 δις από μια εταιρεία με έδρα το Λουξεμβούργο".
Τέλος, αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας: "οι μαζικοί κοινωνικοί αγώνες μπορούν να αλλάξουν το μέλλον".
"Έχουμε την βεβαιότητα και την πεποίθηση ότι σε αυτούς τους καιρούς, η Ελληνική και η Γερμανική αριστερά, με την Αριστερά ολόκληρης της Ευρώπης, θα προχωρούν πάντοτε με κοινό βηματισμό, με συντροφική αλληλεγγύη και με πίστη στην δύναμη των κοινωνικών αγώνων", είπε.