web stats

28.9.11

Εμείς δεν επαιτούμε, το δίκιο μας ζητούμε

Έξω από τη Βουλή βρέθηκαν χθες το απόγευμα οι ειδικοί φρουροί και συνοροφύλακες διαμαρτυρόμενοι για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης με συνθήματα και σφυρίχτρες.


"Εμείς δεν επαιτούμε, το δίκιο μας ζητούμε" φώναξαν μεταξύ άλλων και κατήγγειλαν ότι με τις περικοπές και έκτακτες εισφορές εξαθλιώνονται τονίζοντας πως ήδη έχουν φτάσει σε 53 συναδέλφους τους μηδενικές μισθοδοσίες και πως η πλειοψηφία τους, γύρω στους 24.700 αστυνομικούς, θα αμειφθεί για τους επόμενους μήνες από 500-1.000 ευρώ.

Μία ώρα μετά την έναρξη της διαμαρτυρίας των ενστόλων διαδηλωτές που είχαν φτάσει στο Σύνταγμα όπου ήταν προγραμματισμένη η δική τους διαμαρτυρία αποδοκίμασαν τους αστυνομικούς με συνθήματα. Την περιφρούρηση της διαμαρτυρίας τότε ανέλαβαν άνδρες των ΜΑΤ που μπήκαν μεταξύ διαδηλωτών και ειδικών φρουρών - διαδηλωτών, οι οποίοι λίγο μετά τις 8 αποχώρησαν.

Οι διαδηλωτές πολίτες παρέμειναν έξω από τη Βουλή και λίγο μετά τις 9 αστυνομικοί των ΜΑΤ τούς απώθησαν για άλλη μια φορά με βία και χημικά στην πλατεία Συντάγματος. Δεν έλειψε το γνωστό κυνηγητό στα σκαλιά της πλατείας με πολίτες και αστυνομικούς να πέφτουν στα σκαλιά. Ακολούθησε κυνηγητό και χημικά επί της οδού Βασιλέως Γεωργίου. Οι αστυνομικοί μάλιστα έφτασαν να κυνηγούν διαδηλωτές μέχρι τη Σταδίου ανάμεσα σε αυτοκίνητα, καθώς δεν είχε κλείσει η κυκλοφορία. Η ένταση παρέμεινε μέχρι αργά τη νύχτα, ενώ πληροφορίες έκαναν λόγο για έναν άνδρα τραυματία.