web stats

26.1.11

Αλέξης Τσίπρας: Επιζητούμε ειρηνική λύση

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα φτάσει στα άκρα αλλά ούτε θα αφήσει κανέναν απροστάτευτο τόνισε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, με ομιλία του στη Βουλή για το θέμα των μεταναστών. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε το κόμμα του έχει στοχοποιηθεί από κυβέρνηση και δεξιά ως οργανωτής της απεργίας πείνας.
Σας ενημερώνουμε λοιπόν, πως ότι και να κάνετε εμείς ούτε στα άκρα θα φθάσουμε, ούτε θα ενσωματωθούμε στις δυνάμεις του συστήματος και των προθύμων. Και το κυριότερο δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε κανέναν απροστάτευτο όταν πιστεύουμε ότι έχει δίκιο είτε είναι Έλληνας είτε είναι μετανάστης. Όπως δεν θα εγκαταλείψουμε το ένα εκατομμύριο ανέργους, όπως δεν θα εγκαταλείψουμε τους εργαζόμενους στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, όλους όσους κτυπάτε αλύπητα 16 μήνες τώρα, όπως δεν θα εγκαταλείψουμε τους κατοίκους της Κερατέας το κίνημα των διοδίων." δήλωσε ο Α. Τσίπρας, μιλώντας στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για τον ΟΣΕ.

Σύμφωνα με τον ίδιο “οσο σχέση έχει ο ΣΥΡΙΖΑ με την υποκίνηση και την οργάνωση της εξέγερσης στην Τυνησία και στην Αίγυπτο, άλλο τόση σχέση έχει και με την υποκίνηση, οργάνωση των μεταναστών που διεκδικούν στον ήλιο μοίρα”. Παράλληλα έκανε λόγο για μια απίστευτη συναίνεση ΠΑ.ΣΟ.Κ., Νέας Δημοκρατίας, ΛΑΟΣ και της Ντόρας Μπακογιάννη ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας, τόνισε πως "όση συμμετοχή στην υιοθέτηση του αιτήματος των μεταναστών να φιλοξενηθούν σε χώρους της Νομικής είχαν οι φοιτητές του ΣΥΡΙΖΑ, άλλη τόση είχαν και αυτοί της ΠΑΣΠ, άλλη τόση και αυτοί της ΔΑΠ που συνυπέγραψαν την απόφαση”.
Κατηγόρησε τέλος τον πρωθυπουργό για την επίθεση που έκανε εναντίον της Αριστεράς ότι παραπέμπει σε παλαιότερες εποχές, όταν υπήρχε το αντικομουνιστικό παραλήρημα αλλά και τον δήμαρχο της Αθήνας ότι δεν εμφανίζεται στο τηλέφωνο.