web stats

27.6.19

Τζανακόπουλος: «Βόμβα» στα θεμέλια του ασφαλιστικού η πρόταση Μητσοτάκη

«Να αποτραπεί ο τεράστιος κίνδυνος για το ασφαλιστικό και τις συντάξεις, μέσω του
προγράμματος της Ν.Δ.», ζήτησε ο υπουργός Επικρατείας και υποψήφιος στην Α' Αθηνών, με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Ο Δημ. Τζανακόπουλος αναφερόμενος στους σχεδιασμούς της Νέας Δημοκρατίας τόνισε (Στο Κόκκινο 105,5) πως «το κράτος δεν θα εγγυάται το σύνολο της επικουρικής σύνταξης ακριβώς επειδή το κόστος μετάβασης αυτού του συστήματος είναι τεράστιο και υπερβαίνει τα 50-55 δισ».
Και εξήγησε: «Αυτή τη στιγμή οι κύριες και επικουρικές συντάξεις πληρώνονται από τις εισφορές των εργαζομένων. Στη συνέχεια οι εργαζόμενοι βγαίνουν στη σύνταξη και οι νέοι εργαζόμενοι πληρώνουν τις συντάξεις και έτσι το σύστημα ανακυκλώνεται. Με βάση δε τις μελέτες το ασφαλιστικό σύστημα έχει για πρώτη φορά βιωσιμότητα μέχρι το 2060. Όλα τούτα έρχεται τώρα η Ν.Δ. και τα αμφισβητεί με τις προτάσεις της».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε πως «πρέπει να μας βάλει σε πολύ μεγάλο προβληματισμό το γεγονός ότι τις τελευταίες μέρες ο κ. Μητσοτάκης αποφεύγει να αναλύσει το σχέδιό του για το ασφαλιστικό» σημειώνοντας πως στην παρουσίαση του προγράμματός του είπε μόνο ότι προτίθεται να καταργήσει τον νόμο 43/87 και από εκεί και πέρα δεν εξήγησε τίποτα σε σχέση με το τι σκέφτεται να κάνει.
«Η επιλογή του να ανοίξει τον τομέα της επικούρισης σε ιδιωτικές εταιρείες είναι μια βόμβα στα θεμέλια του ασφαλιστικού συστήματος και για αυτόν το λόγο οι Έλληνες πολίτες πρέπει στις 7 Ιουλίου να αποτρέψουν αυτόν τον τεράστιο κίνδυνο που ελλοχεύει για το ασφαλιστικό, τις συντάξεις και σε τελευταία ανάλυση για την κοινωνική συνοχή», υποστήριξε.
f-syn.gr