web stats

10.6.19

Τι θέλει να ακούσει η κοινωνία

Ηρθε η ώρα που όλοι περίμεναν από το βράδυ της 26ης Μαΐου, όταν έγιναν γνωστά τα
αποτελέσματα των ευρωεκλογών και της αυτοδιοίκησης. Το απόγευμα, ο πρωθυπουργός θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να προκηρύξει εκλογές και λίγο αργότερα ρίχνεται στα βαθιά του προεκλογικού αγώνα, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη τετραετία.
Εχοντας στείλει τα μηνύματα που έπρεπε να στείλει στο εσωτερικό του κόμματος από την Παρασκευή, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, ο Αλέξης Τσίπρας καλείται απόψε να κερδίσει την πρώτη μάχη των εντυπώσεων απέναντι στο εκλογικό σώμα. Την παρουσίαση του σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ για την Ελλάδα, το οποίο θα αντιπαρατεθεί με εκείνο της Ν.Δ. Ο πρωθυπουργός γνωρίζει ότι στην παρούσα συγκυρία το μήνυμα που οφείλει να στείλει μέσα από το πρόγραμμά του πρέπει να είναι σαφές και ξεκάθαρο.
Στόχος είναι να αναδειχθεί μια κοινωνική πολιτική που ξεκίνησε εν μέσω σκληρών μνημονιακών υποχρεώσεων και αποβλέπει στην ανακούφιση των πολιτών. Μια πολιτική που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένος να συνεχίσει, καθώς οι πληγές της χώρας είναι ακόμα ανοιχτές. Ταυτόχρονα, οφείλει να δώσει πειστικές απαντήσεις στο σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας που τον «τιμώρησε» και να του αποδείξει ότι το σχέδιό του δεν περιλαμβάνει μόνο τους οικονομικά ασθενέστερους, αλλά όλους όσοι αυτό το διάστημα σηκώνουν το μεγάλο βάρος της προσπάθειας και οι οποίοι έχουν δίκιο να διαμαρτύρονται.
Η ελληνική κοινωνία γνωρίζει καλά τι σημαίνει νεοφιλελεύθερη πολιτική, τη βίωσε και εξακολουθεί να τη βιώνει στο πετσί της από την πρώτη στιγμή που η χώρα μπήκε στη μέγκενη του ΔΝΤ και των δανειστών. Με λίγα λόγια, γνωρίζει τι ακριβώς πρεσβεύει η Ν.Δ. και τι την περιμένει σε περίπτωση εκλογής της.
Κατά συνέπεια, αυτό που θέλει να ακούσει είναι τι προτίθεται να πράξει ο ΣΥΡΙΖΑ γι' αυτήν, όχι με υποσημειώσεις και αστερίσκους, αλλά με στοιχεία. Πάνω απ' όλα, όμως, αυτό που θέλει, χρειάζεται και δικαιούται να ακούσει είναι ένα ειλικρινές, ρεαλιστικό σχέδιο για την επόμενη μέρα που θα την πείσει πως υπάρχει εναλλακτική λύση, η οποία δεν περιλαμβάνει εργασιακό μεσαίωνα, επιστροφή στα μνημόνια και διάλυση του κοινωνικού κράτους.
f-syn.gr