web stats

15.4.19

Τσίπρας: «Όσο είναι ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση, δεν θα κοπεί το αφορολόγητο»

Σε συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Δευτέρας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αναφέρθηκε σε πολλά ζητήματα της
επικαιρότητας, όπως οι επικείμενες εκλογές, η Συμφωνία των Πρεσπών, το σκάνδαλο Novartis, το θέμα Πετσίτη, καθώς και το ζήτημα με το αφορολόγητο.
Αναφερόμενος καταρχάς στο θέμα της κάλπης, επανέλαβε ότι οι βουλευτικές εκλογές θα έρθουν στο τέλος της τετραετίας και εκτίμησε πως το αποτέλεσμα δεν θα είναι αυτό που δίνουν οι δημοσκοπήσεις.
«Είμαι συνηθισμένος να χάνω στις δημοσκοπήσεις και να κερδίζω στις εκλογικές αναμετρήσεις», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός για να μιλήσει στη συνέχεια για την επιλογή του σχετικά με τον χρόνο διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών. 
«Οι εκλογές θα έρθουν στην εξάντληση της τετραετίας, είναι μια στρατηγική επιλογή που δεν πρόκειται να αλλάξει, γιατί είναι επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι σκοπός του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές δεν είναι η ήττα με μικρή διαφορά, αλλά η νίκη.

«Ζούσαμε σε μια συλλογική ψευδαίσθηση»

Ο πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε της Συμφωνία των Πρεσπών, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι σε δέκα χρόνια όλοι -ακόμα κι επικριτές της- θα έχουν συνειδητοποιήσει την αξία της. 
Τόνισε ότι ο ίδιος δεν σκέφτηκε ούτε μια στιγμή το πολιτικό κόστος στο θέμα αυτό, προσθέτοντας ότι έδρασε αναλόγως και το κρίσιμο έτος 2015. 
fsyn.gr