web stats

19.3.19

Συλλήψεις δύο ατόμων στη Σαλαμίνα για ρατσιστική επίθεση σε βάρος Πακιστανού

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσαν δύο Έλληνες 24 και 18 ετών για ρατσιστική επίθεση σε βάρος ενός 30χρονου Πακιστανού, στην Σαλαμίνα



Συνελήφθησαν, από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο Έλληνες
ηλικίας 24 και 18 ετών, κατηγορούμενοι, ο 24χρονος για απειλή και εξύβριση με την επιβαρυντική περίσταση του εγκλήματος με ρατσιστικά χαρακτηριστικά και ο 18χρονος για απλή συνέργεια στις παραπάνω πράξεις.


Συγκεκριμένα, οι δύο συλληφθέντες χθες το βράδυ στη Σαλαμίνα, επιβαίνοντες σε δίκυκλη μοτοσυκλέτα, προσέγγισαν 30χρονο Πακιστανό μικροπωλητή και ο 24χρονος αφού κατέβηκε από την μοτοσυκλέτα, τον απείλησε και τον εξύβρισε για την εθνική του καταγωγή.
Επιπρόσθετα και στο πλαίσιο προανάκρισης που διενήργησε το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, ο 24χρονος ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης παρόμοιων πράξεων σε βάρος του 30χρονου Πακιστανού, που έλαβαν χώρα κατά το πρόσφατο παρελθόν στην ίδια περιοχή.
Ο συλληφθέντες που φέρονται να ανήκουν στον ακροδεξιό χώρο, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.
από: News247.gr