web stats

13.3.19

«Πρωθυπουργούς δεν εκλέγουν οι δημοσκόποι, αλλά ο ελληνικός λαός»


Σκληρή επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση εξαπέλυσε από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας ότι «πρωθυπουργούς δεν εκλέγουν οι δημοσκόποι, αλλά ο ελληνικός λαός», όπως επίσης την κρισιμότητα την ευρωεκλογών στην οποία θα αναμετρηθούν η αναβαπτισμένη ακροδεξιά όλων των μορφών προεξάρχουσας της Νέας Δημοκρατίας με την Αριστερά και την προοδευτική συμμαχία.

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τη Ν.Δ. για «διολίσθηση στην καταστροφολογία» και αυτογελοιοποίηση μέσω του πολιτικού αφηγήματός της, η οποία αποτελεί «σύμπτωμα του κυνισμού που τη διακατέχει». «Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η παλινόρθωση ενός πολιτικού κατεστημένου που έχει βαρύτατες ευθύνες» είπε.

Έστρεψε επίσης τα πυρά του κατά των επιχειρηματικών συμφερόντων, που όπως είπε κρύβονται πίσω από την Πειραιώς και τη στηρίζουν υπογραμμίζοντας πως δεν πρόκειται μόνο για την «ελίτ του σαλονιού» αλλά και για «το παρακράτος του λιμανιού.
"Αυτοί που επιθυμούν να κυβερνήσουν αντί αυτού, επιβάλλοντας τους δικούς τους νόμους. Και πρώτα από όλα να ξεμπερδέψουν με τα τραβήγματά τους με τη δικαιοσύνη. Από την άλλη εμείς δε λειτουργούμε ούτε με βεντέτες ούτε με ρεβανσισμό. Δεν στοχοποιούμε κανέναν. Δεν θα αφήσουμε όμως ούτε τη Δημοκρατία ούτε την χώρα ολόκληρη στα χέρια των ολιγαρχών, των υπόδικων και των εκβιαστών".
«Πιστεύουν όλοι αυτοί ότι όταν έχουν μαζί τους την πλειοψηφία των ΜΜΕ και των ολιγαρχών τότε είναι βέβαιο ότι μπορούν να εξασφαλίσουν την επιστροφή στην εξουσία. Με αυτούς έχουν σχεδιάσει και προσπαθούν να πλασάρει στην κοινή γνώμη αλλά και στον ίδιους τους τους εαυτούς μια χίμαιρα, μια καλοστημένη πολιτική απάτη, την απάτη της δήθεν σοβούσας εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής κοινωνικής έκρηξης, την ώρα που η χώρα μετά από πολλά χρόνια εντάσεων επανέρχεται στη κοινωνική ειρήνη», πρόσθεσε.
«Την απάτη», σημείωσε, «της δήθεν κατάρρευσης της οικονομίας, την ώρα που η οικονομία μετά από πολλά χρόνια ύφεσης ανακάμπτει επιστρέφοντας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Της δήθεν εθνικής μειοδοσίας στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, την ώρα που μετά από πολλά χρόνια αδράνειας και ανυποληψίας η χώρα σηκώνει ξανά το ανάστημά της και αναγνωρίζεται ως παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας στη Ανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια από όλη τη διεθνή κοινότητα».
Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι οι δημοσκοπικές εταιρείες που απέτυχαν επανειλημμένα στις προβλέψεις τους, έσπευσαν να προδιαγράψουν ότι, ανεξάρτητα από το αν πείθει ή όχι ο κ. Μητσοτάκης και η Ν.Δ., ανεξάρτητα από το αν έχει σχέδιο και πρόταση για το αύριο της χώρας, είναι ήδη νικητές και μάλιστα με 10, 15, 20 μονάδες στις επικείμενες εκλογές.
«Όποιος πορεύεται με σύμμαχο την απάτη δεν έχει πολύ δρόμο να διανύσει, έρχεται κάποια στιγμή η ώρα της αποκάλυψης», είπε, για να τονίσει ότι «η κάλπη των ευρωπαϊκών στις 26 Μαΐου θα είναι αυτή που θα αποκαλύψει τη μεγάλη απάτη του κ. Μητσοτάκη και των επικοινωνιολόγων του».
από https://www.efsyn.gr/