web stats

12.5.17

Συνάντηση παιδικών χορωδιών στο ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ Σάββατο 13 Μαΐου 2017 ώρα 7:00 μ.μ



ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ ‘’ΑΠΟΛΛΩΝ’’
Συνάντηση παιδικών χορωδιών στο ΘΕΑΤΡΟ  ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ
Σάββατο 13 Μαΐου 2017  ώρα 7:00 μ.μ
Είσοδος ελεύθερη

Για πρώτη φορά ο Σύλλογος μας  διοργανώνει  αυτή την συνάντηση  των τριών χορωδιών ευελπιστώντας να γίνει θεσμός.   Ευχαριστούμε για την συμμετοχή τους τις χορωδίες:                                                                                                                   Παιδική Χορωδία Δημοτικής Κοινότητας Νέας Μάκρης                                                                                          Παιδική χορωδία Ξυλοκάστρου ΄΄Ο ΑΥΛΟΣ΄΄

Χορωδία  Δημοτικού Σχολείου Βραχατίου

Το ιστορικό κάθε χορωδίας:


Παιδική Χορωδία Δημοτικής Κοινότητας Νέας Μάκρης
H Παιδική Χορωδία Δήμου Μαραθώνος, Δημοτικής Κοινότητας Νέας Μάκρης, ιδρύθηκε το 1997 από το Ωδείο Νέας Μάκρης υπό την διεύθυνση της Αίμης Χριστοφορίδου. Από το 1999 ανήκει στον Καλλιτεχνικό Σύλλογο Νέας Μάκρης με μαέστρο τον Γιάννη Χριστοφορίδη, από το Σεπτέμβριο του 2006 έως τον Ιούνιο του 2015  στο Δήμο Νέας Μάκρης και  από τον Ιούλιο του 2015 ανήκει στο Ωδείο Νέας Μάκρης Γιάννη Χριστοφορίδη.
              Αποτελείται από 25 μέλη, παιδιά ηλικίας 7 έως 16 ετών, έχει εμφανισθεί στη Νέα Μάκρη και στην ευρύτερη περιοχή, σε εκδηλώσεις Συλλόγων για πολιτιστικούς και φιλανθρωπικούς σκοπούς καθώς και σε φεστιβάλ παιδικών και νεανικών χορωδιών πολλών Δήμων. Κάθε χρόνο προσκαλείται από την κρατική τηλεόραση της ΝΕΤ και άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς για να τραγουδήσει στην περίοδο των Χριστουγέννων.
                Έχει πάρει μέρος στην εκδήλωση υπογραφής μνημονίου συνεργασίας Δήμου Νέας Μάκρης και Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 καθώς και στην εκδήλωση αφής της φλόγας των Παραολυμπιακών Αγώνων που έγινε στην Νέα Μάκρη. Λαμβάνει κάθε χρόνο μέρος στο φεστιβάλ παιδικών χορωδιών του Δήμου Μαραθώνος.

                      Παιδική χορωδία Ξυλοκάστρου ΄΄Ο ΑΥΛΟΣ΄΄

Η παιδική χορωδία του παραρτήματος του ωδείου ΄΄Απόλλων Πατρών΄΄ στο Ξυλόκαστρο ιδρύθηκε και ξεκίνησε τη μουσική πορεία της τον Οκτώμβρη του 2011 με καλλιτεχνικό διευθυντή τον μαέστρο κ. Θεμιστοκλή Δράμη, τη διεύθυνση και τη διδασκαλία της χορωδίας από την Κατερίνα Γκρέστα και συνεχίζει με τον Σωτήρη Δημητρακόπουλο . Η χορωδία απαρτίζεται από μαθητές του ωδείου από την πόλη , ηλικίας από 6 έως 12 ετών και έχει πραγματοποιήσει πολλές εμφανίσεις όπως στο Κερατσίνι, Μέγαρα, Χολαργό, Νεμέα και σε πολιτιστικά δρώμενα στο Ξυλόκαστρο, τη Πάτρα και τις γύρω περιοχές. Το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών. Διδασκαλία και διεύθυνση Σωτήρης Δημητρακόπουλος.
  

                                         «ΧΟΡΩΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΡΑΧΑΤΙΟΥ»
                                                                                                                                                                                                        Η μαθητική χορωδία του Δημοτικού Σχολείου Βραχατίου Κορινθίας έχει έξι χρόνια ζωής και έχει οργανωθεί και διευθύνεται από την καθηγήτρια μουσικής του σχολείου μας την κ.Μαρία Γερολύμου. Έχει τη στήριξη του Δ/ντη και του συλλόγου διδασκόντων και του συλλόγου γονέων του σχολείου μας και πλαισιώνει όλες σχεδόν τις πολιτιστικές εκδηλώσεις μας. Τα μέλη της είναι οι μαθητές της Στ΄ τάξης του σχολείου και τις εμφανίσεις της συνοδεύει συχνά η μικρή ορχήστρα των εκπαιδευτικών - μουσικών του σχολείου μας. Έχει εμφανιστεί εκτός σχολείου: Στις 31 Μάιου 2012 στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου, σε συναυλία αφιερωμένη στο Νίκο Γκάτσο. Στις 29 Ιουνίου 2012 στην καλοκαιρινή συναυλία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Νέα Διάπλαση» Μπολατίου. Στις 6 Ιουνίου 2013 στην εκδήλωση Μαθητικό Πανηγύρι στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου με έργα Μάνου Λοΐζου. Στις 13 Ιουνίου 2013 σε μεγάλο μουσικό αφιέρωμα στο Βραχάτι της Κορινθίας με έργα Μάνου Λοΐζου. Στις 5 Ιουλίου 2013 στην εκδήλωση «Αγναντεύοντας το Ελληνικό τραγούδι» στο Μπολάτι Κορινθίας. Στις 8 Μαρτίου 2014 στην 6η Πανελλήνια Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών με έργα Μίκη Θεοδωράκη στην Καρδίτσα. Στις 14 Μαΐου 2014 η χορωδία μας πήρε μέρος στο IX international Competition for Young Musicians ( May 12th –17 th 2014) στο Castellamare di Stabia στην Ιταλία. Στις 9 Απριλίου 2016 στην 8η Πανελλήνια Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών με έργα Μίκη Θεοδωράκη στο Μουζάκι της Καρδίτσας.. Ιδιαίτερη τιμή αποτελεί για εμάς ότι φέτος η χορωδία μας έγινε δεκτή να λάβει στο 2ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών ∆ήµου Καλαµαριάς, στις 18 Μαρτίου στην Καλαμαριά. Στο 2ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών ∆ήµου Καλαµαριάς τη χορωδία μας θα συνοδεύσουν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας Γερολύμου Μαρία και Φραγκάκης Νικόλαος.