web stats

25.7.16

Δυστυχώς το Λουτράκι δεν έχει ταυτότητα, σαν πόλη. - Το ΒΗΜΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ


Είναι κοινό μυστικό ότι το Λουτράκι είναι μια γερασμένη πόλη. Είναι μια πόλη που λειτουργεί στην τύχη της κατά τύχη. Χωρίς ποτέ να έχει ένα σχέδιο και δυστυχώς σχεδόν όλοι οι διοικούντες δεν είχαν όραμα γι’ αυτήν την πόλη και την περιοχή. Παρά τις προεκλογικές τους εξαγγελίες όλα αυτά τα χρόνια. Οι άνθρωποι που έφεραν σε αυτή την κατάσταση την οπισθοδρόμηση της πόλης έχουν όνομα και επώνυμο, χωρίς να βγάζουμε έξω τους φορείς και συλλόγους της πόλης.

Ο κατήφορος της πόλης και της περιοχής ξεκίνησε πριν περίπου μια εικοσαετία τότε που άνοιξε το καζίνο και το χρήμα έρεε άφθονο στο δήμο. Όπου γέμιζαν τα δημοτικά ταμεία και τα ταμεία των επιχειρήσεων που είχε ο δήμος.
 
Όλα αυτά τα χρόνια πέρασαν πολλά εκατομμύρια χωρίς πραγματικά να γίνει κάποιο έργο ουσίας για την πόλη ή κάποιο έργο ανάπτυξης. Μόνο έργα βιτρίνας έγιναν. Ήμουνα νιος και γέρασα, όπου πριν περίπου 20 χρόνια γίνονταν συζητήσεις επί συζητήσεων στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, για το τι χαρακτήρα θέλουμε να δώσουμε σε αυτήν την πόλη. Τελικά όλα έμειναν στα λόγια.
 
Δυστυχώς η πόλη δεν έχει ταυτότητα. Τι πόλη είναι; Είναι μια πόλη αγροτική; Είναι μια πόλη βιομηχανική; Είναι μια πόλη γερόντων; Είναι μια πόλη για διασκέδαση; Είναι μήπως μια πόλη τουριστική;
 
Μήπως μπορεί να μας απαντήσει και να μας πει κάποιος και κάποιοι που διοίκησαν τα τελευταία είκοσι χρόνια αυτόν τον δήμο τι χαρακτήρα έχει αυτή η πόλη; Η πόλη ήταν και είναι ένα «μπάχαλο» χωρίς κατεύθυνση και προσανατολισμό, διότι ποτέ κανείς δεν την φρόντισε και δεν την σεβάστηκε. Κάποιοι ασέλγησαν πάνω σε αυτήν την πόλη και την περιοχή. Όπου μέρα με τη μέρα και χρόνο με το χρόνο η πόλη γερνάει.
 
Η πόλη λειτουργεί χωρίς όραμα, όπου ο καθένας μόλις πάρει λίγο εξουσία γίνεται ειδικός και παντογνώστης. Και όταν λέμε εξουσία μιλάμε για δημοτικές αρχές, συλλόγους, φορείς και λοιπά. Που, όπως πιο πάνω γράψαμε τα ξέρουν όλα ξαφνικά. Και φυσικά αυτό το «χάλι» μόνο εδώ υπάρχει
σε αυτόν τον τόπο. Σε έναν τόπο που ο Θεός έδωσε απλόχερα τα πάντα. Βουνό, θάλασσα, ιαματικά νερά, καλό κλίμα.
 
Δυστυχώς όμως, όλοι μάλλον ομιλούν την γλώσσα της Βαβέλ και δεν μπορούν να συνεννοηθούν.
 
Δυστυχώς το Λουτράκι έχασε τα χαρακτηριστικά της Λουτρόπουλης.
 
Δυστυχώς το Λουτράκι δεν έχει ταυτότητα, σαν πόλη.
 
Δυστυχώς το Λουτράκι το διοίκησαν άνθρωποι χωρίς όραμα, μερίδιο ευθύνης έχει και ο δημότης γι’ αυτό.
 
Δυστυχώς το Λουτράκι τουριστικά, και επαγγελματικά είναι μια πόλη βαριά άρρωστη.
 
Δυστυχώς το Λουτράκι το διοικούν οι ίδιοι και οι ίδιοι με τα ίδια μυαλά.
 
Δυστυχώς πέρασε η τελευταία εικοσαετία των παχιών αγελάδων και έμεινε στάσιμο στην εποχή του 1960 – 1970 τότε που όλοι η Ελλάδα μιλούσε για το κοσμοπολίτικο Λουτράκι.
Όπως βλέπετε τις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν πριν λίγες ημέρες τον Ιούλιο μήνα, η πόλη είναι άδεια.
Η δημοτική αρχή το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να κάνει κίτρινες γραμμές και η αστυνομία με τη σειρά της να γράφει και να παίρνει πινακίδες, σε ότι κινείται και σε ότι είναι ακίνητο την ημέρα.
Αλλά και μετά τα μεσάνυχτα στις (1) μια και στις (2) δύο το βράδυ γράφει και να παίρνει πινακίδες, με την ευλογία των φορέων, συλλόγων του δήμου μας, που ζητούν η αστυνόμευση να ενταθεί.
 
Ακούστε για να καταλάβετε την υπευθυνο-ανευθυνότητα των συλλόγων-φορεών της περιοχής που υπέγραψαν. Χωρίς φυσικά να έχουν πάρει οι περισσότεροι σύλλογοι απόφαση των γενικών συνελεύσεών τους. Όπως γνωρίζουμε. ΙΔΟΥ ΠΟΙΟΙ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ «με ελαφρά την καρδία».
Και ερωτάμε; Κύριοι του εμπορικού συλλόγου γνωρίζετε ότι τα μέλη σας είναι έξω φρενών με την απόφασή σας αυτή;
Πολλά μέλη του συλλόγου ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ διαφωνούν.