web stats

5.2.15

Τσίπρας: «Οι εταίροι να σεβαστούν τη λαϊκή κυριαρχία»

Τσίπρας: «Οι εταίροι να σεβαστούν τη λαϊκή κυριαρχία»

Ο Αλέξης Τσίπρας 
«Θα σεβαστούμε τους κανόνες αλλά απαιτούμε από τους εταίρους να σεβαστούν τη Δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία στην Ελλάδα και κυρίως την απόφαση του λαού να μην συνεχιστεί το λάθος στην Ελλάδα»
Σαφές μήνυμα προς τους εταίρους της Ελλάδας έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.  Παράλληλα έστειλε πολλαπλό μήνυμα σε όσους κάνουν λόγο για παρενθέσεις, να σεβαστούν κι αυτοί με τη σειρά τους, τη Δημοκρατία.
Εξάλλου, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως η η νέα κυβέρνηση «θα βάλει τέλος στην τρόικα και στις αδιέξοδες πολιτικές της», ενώ έκανε αναφορά και στον ελληνικό λαό. Όπως υποστήριξε, ο λαός της Ελλάδας είναι αποφασισμένος να στηρίξει αλλαγές για το τέλος του πελατειακού κράτους και της διαφθοράς, καθώς και για να γίνουν «πραγματικές μεταρρυθμίσεις».

Ο κ. Τσίπρας είπε πως επέστρεψε η δημοκρατία και η αξιοπρέπεια στον τόπο που γεννήθηκε, ενώ τόνισε πως η Ελλάδα έχει πλέον τη δική της φωνή και διαπραγμευτική ισχύ: «Καταφέραμε η Ελλάδα να γίνει πρώτο θέμα σε όλον τον κόσμο όπως μαρτυρούν οι τηλεφωνικές επαφές με διάφορους ηγέτες», ανέφερε ο πρωθυπουργός.
«Χρειάστηκε μια εβδομάδα για να αποδομηθεί το ευρωπαϊκό κατεστημένο που θέλει περισσότερη λιτότητα και λιγότερη δημοκρατία», υποστήριξε ο κ. Τσίπρας.
«Είμαστε κυρίαρχη χώρα, έχουμε δημοκρατία, έχουμε μια συμφωνία με το λαό μας και θα την τιμήσουμε. Η ελληνική κυβέρνηση δεν απειλεί καμία ισορροπία στην Ευρώπη, δεν είναι απειλή αλλά ελπίδα για τις μεγάλες αλλαγές που πρέπει ναγίνουν στην Ευρώπη ώστε ή να αλλάξει δημοκρατικά ή να κινδυνεύσει να μη συνεχίσει να υπάρχει», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Όσο για τις δεσμεύεις της Ελλάδας και τις πολιτικές λιτότητας, ο κ. Τσίπρας σημείωσε: «Μας δεσμεύουν οι κανόνες της Ε.Ε.. Διαφωνούμε και θα τους αλλάξουμε, αλλά θα τους σεβαστούμε για πρωτογενώς ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς... Η λιτότητα δεν αποτελεί ιδρυτική συνθήκη της Ε.Ε...».
Ορισμός εκπροσώπων
Ο ΣΥΡΙΖΑ όρισε τους εκπροσώπους του, ως εξής:
  • διευθυντής κοινοβουλευτικής ομάδας: Κώστας Αθανασίου
  • γραμματέας κοινοβουλευτικής ομάδας: Χρήστος Μαντάς
  • συντονιστής Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου: Βασίλης Χατζηλάμπρου
  • κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι: Νίκος Φίλης, Θανάσης Πετράκος, Όλγα Γεροβασίλη
Επίσης προτείνονται:
  • για πρόεδρος της Βουλής: Ζωή Κωνσταντοπούλου
  • για Αντιπρόεδροι: Αλέξης Μητρόπουλος Γιάννης Μπαλάφας, Δέσποινα Χαραλαμπίδου