web stats

1.9.14

Ef syn - Έντονο παρασκήνιο για την εκλογή Προέδρου


samaras-venizelos-kouvelis 
01/09/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έντονο παρασκήνιο για την εκλογή Προέδρου

Με στόχο να διατηρηθεί πάση θυσία η συγκυβέρνηση, οικονομικοί και πολιτικοί κύκλοι επιδίδονται σε ένα ατελείωτο γαϊτανάκι με ονόματα υποψήφιων Προέδρων της Δημοκρατίας. Τα παζάρια θυμίζουν το 1965, επισημαίνουν πολιτικοί παράγοντες.
Tweet
     
Σε σίριαλ έχει εξελιχθεί η προεδρολογία, αφού μετά τον Φώτη Κουβέλη διάφορες πλευρές ρίχνουν στο τραπέζι ονόματα υποψήφιων Προέδρων της Δημοκρατίας, σε μια προσπάθεια να εξασφαλιστεί η… μακροημέρευση του κυβερνητικού βίου.
Το μεγάλο «μπαμ» έγινε με το όνομα του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, ο οποίος
εμφανιζόταν σε κυριακάτικο δημοσίευμα να προσωποποιεί πρόταση Σαμαρά – Βενιζέλου. Από τότε η Δημοκρατική Αριστερά έχει γίνει άνω-κάτω από τη δίβουλη στάση του προέδρου της.
Επόμενος υποψήφιος «χρίστηκε» ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, με πρόταση του βουλευτή της Ν.Δ. Ανδρέα Ψυχάρη, χωρίς όμως η συζήτηση να πάρει ευρύτερες διαστάσεις, αφού ο Ευάγγ. Μεϊμαράκης «έκοψε» διά της σιωπής του την όποια συζήτηση.
Και εκεί που όλοι νόμιζαν ότι θα πρυτάνευαν η λογική και η πολιτική ευαισθησία απέναντι σε ένα μείζον πολιτικό ζήτημα, νέα ονόματα προστέθηκαν στον «περιούσιο διάλογο».
Εκείνο της πρώην επιτρόπου Μαρίας Δαμανάκη, το οποίο είχε «ξανακουστεί» τον περασμένο Απρίλιο, και εκείνο του πρώην υπουργού Α. Παπαδόπουλου, το όνομα του οποίου κάθε τόσο απασχολεί για διάφορες θέσεις.
Τελευταίο, αλλά όχι έσχατο… το όνομα του καθηγητή φυσικής Δ. Νανόπουλου, ο οποίος στο παρελθόν είχε «παίξει» για υπηρεσιακός πρωθυπουργός, ενώ το όνομα του πρώην υπηρεσιακού πρωθυπουργού, Π. Πικραμμένου, πήρε και αυτό τη θέση του στο γαϊτανάκι των ονομάτων. Κατά καιρούς βέβαια εμφανίστηκαν ως «υποψήφιοι» η Γιάννα Αγγελοπούλου και ο ακαδημαϊκός Νικ. Διαμαντούρος.
Ρητά και κατηγορηματικά είχε διαψεύσει την οποιαδήποτε εμπλοκή του στην «προεδρολογία» ο πρώην πρόεδρος του ΣΥN, Ν. Κωνσταντόπουλος.

efsyn.gr