web stats

5.9.14

αξιόλογα άρθρα

  • Η ζωή χωρίς το Facebook
    Του Χάρη Φαν Φέρσεντααλ
    Εγκατέλειψα το Facebook στα μισά της δεκάχρονης μέχρι τώρα διαδρομής του, αρκετά πριν την επέλαση των ενοχλητικών διαφημίσεων, τις αλλεπάλληλες διαρροές προσωπικών δεδομένων, το επιθετικό τρολάρισμα, το κυνήγι των like και την αφόρητη μόδα των selfies - απογυμνωμένη επιτομή του online ναρκισσισμού. Πέντε χρόνια μετά το deactivate...
  • The zero years
    Του Μάνου Κανδεράκη
    Υπάρχει λοιπόν και η άλλη Ελλάδα, το διαφορετικό σινεμά, που μπορεί να "θάβεται" καθημερινά από κριτικούς και να του πετάνε βελάκια, αλλά αυτό είναι που θα μείνει. Τα πλάνα "πίνακας ζωγραφικής" του Νίκου Νικολαϊδη, η καυστική σάτιρα στις ταινίες του Ζερβού, κάτι που πλέον έχει μετατραπεί σε κατευθυνόμενη, και τα τοπία του Παναγιωτόπουλου που σε ωθούν στο ταξίδι...
  • Η νέα σχολική χρονιά
    της Αριάδνης Λουκάκου
    Με απασχολεί πολύ, τελευταία, η έννοια του χρόνου. (Να και οι δύο δεκαετίες που φαίνονται σαν χθες). Δεν μου έχουν μείνει και τόσες πολλές ακόμα και φιλοδοξώ να τις εκμεταλλευτώ όσο καλύτερα μπορώ. Ο βασικός μου στόχος σ’ αυτήν τη ζωή, έχω καταλήξει καθώς πλησιάζω τα σαράντα, είναι να είμαι χαρούμενη. Δευτερευόντως, θα ήθελα να βοηθάω κι άλλους ανθρώπους να είναι χαρούμενοι, στο μέτρο που αυτό είναι εφικτό.
  • Summer`s tales- 8. Ο πελαγίσιος Σίσυφος
    του Τσαλαπετεινού
    Εγώ, ο ταλαίπωρος θα συνέχιζα το πήγαινε -έλα αναγκαστικά ως την αιωνιότητα. Αυτά τα διακόσια πενήντα μέτρα από το μώλο μέχρι τον κάβο, θα γινόταν ο δικός μου Ελλήσποντος αλλά χωρίς το έπαθλο που περίμενε τον Λέανδρο** στο τέλος της διαδρομής του. Ή μάλλον όχι Λέανδρος· δεν ήμουν παρά ένας πελαγίσιος Σίσυφος που κουβαλούσε έγια μόλα, πέτρα το σώμα του αντί στην κορυφή του βουνού της τιμωρίας, κόστα κόστα: το ποστάλι της καταδίκης του επίμονου γυμνιστή.
  • Ανδρέας Δρακόπουλος: «Εχουμε υποχρέωση να κάνουμε πράγματα»
    Της Κατερίνας Μπακογιάννη/kathimerini.gr
    Ο Ανδρέας Δρακόπουλος, πρόεδρος του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» με τον αρχιτέκτονα Renzo Piano (φωτογραφία) συνεργάζονται για το Κέντρο Πολιτισμού. Το ΚΠΙΣΝ ως έννοια περιλαμβάνει την κατασκευή και τον πλήρη εξοπλισμό νέων κτιριακών εγκαταστάσεων για την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας και την Εθνική Λυρική Σκηνή, καθώς και τη δημιουργία του Πάρκου «Σταύρος Νιάρχος» συνολικής έκτασης 170.000 τ.μ.