web stats

28.8.14

Νέα από την ΕΝΕΤ


Διεθνή

  • Aυτονομιστές προελαύνουν στην ανατολική Ουκρανία Φωτογραφία: Reuters Το στρατηγικής σημασίας ύψωμα Σαβούρ-Μοχίλα στην ανατολική Ουκρανία ελέγχουν πλέον οι αυτονομιστές που στηρίζονται από ρώσους στρατιώτες και νωρίτερα εισήλθαν στην πόλη Νοβοαζόφσκ της νοτιοανατολικής Ουκρανίας όπως έγινε γνωστό από τοπικές πηγές. Βομβαρδισμοί με όλμους στοίχισαν τη ζωή 11 αμάχων το τελευταίο 24ωρο στο φιλορωσικό προπύργιο του Ντονέτσκ, επίσης στην ανατολική Ουκρανία.
  • Nέα έρευνα κατά του έγκλειστου Μόρσι φωτ:Reuters Οι αιγυπτιακές αρχές διέταξαν τη διεξαγωγή νέας έρευνας κατά του πρώην Προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι που αφορά την παράδοση στο Κατάρ «εγγράφων που σχετίζονται με την εθνική ασφάλεια» της Αιγύπτου, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ.
  • Ταπί, αλλά ψύχραιμη Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ κλήθηκε χθες να απαντήσει στο Παρίσι για τέταρτη φορά στις ερωτήσεις των δικαστών για αμέλεια σε μια υπόθεση πολιτικής διαφθοράς, που αφορούσε μια περίπτωση αποζημίωσης του μεγαλοεπιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί από το γαλλικό κράτος το 2007, όταν η ίδια ήταν υπουργός Οικονομικών.
  • Τουρκία: Νέος αρχηγός του ΑKP ο Νταβούτογλου Την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. ως στρατηγικό στόχο και την ανάγκη για νέο σύνταγμα επισήμανε ο Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος αναμένεται να διαδεχθεί στην πρωθυπουργία τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που θα ορκιστεί την Πέμπτη νέος πρόεδρος της χώρας. Με 1.382 ψήφους υπέρ επί συνόλου 1.388 συνέδρων, ο Αχμέτ Νταβούτογλου εξελέγη αρχηγός του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στο έκτακτο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα την Τετάρτη.

Αθλητισμός

  • Κατάληψη από οπαδούς του Αρη στο Βικελίδης Το άκουσμα της είδησης πως ο Λάμπρος Σκόρδας επιστρέφει στη διοίκηση του συλλόγου προκάλεσε «κύμα» αντιδράσεων, με τους οπαδούς να κάνουν κατάληψη στο “Κλεάνθης Βικελίδης”.  
  • «Παιχνίδι χωρίς αύριο και εμπιστοσύνη στην Παναγιά» Ένας αγώνας δίχως αύριο θα είναι της Πέμπτης (28/8) για τον ΠΑΟΚ απέναντι στην Ζίμπρου, όπως χαρακτήρισε στην συνέντευξη Τύπου ο Αγγελος Αναστασιάδης. Εμπιστοσύνη στους παίκτες του αλλά και στην Παναγιά δήλωσε πως έχει ο προπονητής του “δικεφάλου του βορρά”.
  • «Στην ΑΕΚ τον έβριζ