web stats

30.8.14

Διεθνή


Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους αποκεφάλισαν κούρδο μαχητή (βίντεο)

29.08.2014 - 11:30

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος αποκεφάλισε στο Ιράκ έναν κούρδο μαχητή και προειδοποίησε την αυτόνομη περιφέρεια του Κουρδιστάν ότι θα προβεί και σε άλλες εκτελέσεις αν οι Κούρδοι συνεχίσουν τη συνεργασία τους με τις ΗΠΑ, έγινε γνωστό από το αμερικανικό κέντρο παρακολουθησης των ισλαμιστικών ιστοτόπων SITE.

  • Αφγανιστάν: Τουλάχιστον έξι νεκροί από επίθεση Ταλιμπάν

    30.08.2014 - 10:40

    Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες ακόμη τραυματίστηκαν όταν εξερράγη ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά έξω από το περιφερειακό γραφείο των αφγανικών υπηρεσιών πληροφοριών στη Τζαλαλαμπάντ και ένοπλοι Ταλιμπάν εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον του, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

  • Διεθνής συναγερμός από την Ιντερπόλ για τον εντοπισμό ενός σοβαρά άρρωστου αγοριού

    30.08.2014 - 09:28

    Οι αρχές της Γαλλίας και της Βρετανίας απηύθυναν έκκληση χθες Παρασκευή για τον εντοπισμό ενός αγοριού 5 ετών που πάσχει από καρκίνο στον εγκέφαλο και το οποίο πήραν οι γονείς του από το βρετανικό νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, καθώς κινδυνεύει η ζωή του αν δεν λάβει τη θεραπεία του σε διάστημα 24 ωρών.

  • Ιταλία: Στο δρόμο της Ελλάδας και της Ισπανίας. Υφεση, ανεργία και αποπληθωρισμός

    29.08.2014 - 14:31

    Η Ιταλία είναι πλέον αντιμέτωπη με αποπληθωρισμό, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Εθνικό Στατιστικό Ινστιτούτο (Ιstat): κατά τα (όχι ακόμη οριστικά) στοιχεία του Αυγούστου, ο δείκτη τιμών καταναλωτή υποχώρησε κατά 0,1% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2013.

  • Ανησυχία για την προμήθεια φυσικού αερίου από τη Ρωσία στην Ευρώπη

    29.08.2014 - 15:01

    Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντρ Νόβακ υπογράμμισε σήμερα τους "μεγάλους κινδύνους" που υπάρχουν για τις προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη στη διάρκεια του χειμώνα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Ευρωπαίο επίτροπο Ενέργειας Γκίντερ 'Ετινγκερ.