web stats

20.5.14

To λερωμένο χιόνι


Ο χάρτης της χώρας, με μιά γαλαζια γωνιά στην Ήπειρο, ήταν σκεπασμένος με το χρώμα του λερωμένου χιονιού. Έξω απο ρεμίζα μηχανουργείου.
Στα exit polls οι πολίτες, αισθάνθηκαν ένοχοι που ψήφισαν μια απο τα ίδια και μετέφεραν στα γατάκια
των ερευνητών πως ήθελαν συριζικό κυβερνητισμό.
Αργότερα, αποδείχτηκε ότι η Δούρου και ο Γαβριήλ όντως πήραν πολλές παραπάνω ψήφους απο αυτές που έδειχναν οι δημοσκοπήσεις, αλλα δεν προηγήθηκαν αποφασιστικά.
Εμείς στο f/b, μιά χαλαρή  ένωση απο καπετανάτα και μουεζίνηδες σε προχώ μιναρέδες, συνασπισμένοι σε συσπειρώσεις πέντε χιλιάδων «φίλων» ,μαζεύοντας ένα αναγνωστικο κοινό περίπου  50 χιλιάδων ατόμων όπου δεν έμπαινε εύκολα χρυσαυγίτης, αναμασούσαμε την θεωρία των μονοψηφίων ποσοστών.
Τελικά η χώρα είναι έντονα κατά περιοχές μνημονιακή, η κυβερνητική συνοχή δεν  έπαθε και κάτι, αφου με Μπέο και Ψινάκη στο ταμπλό, η υπόθεση είναι μάλλον αποτέλεσμα ψεκασμού.Συγχαρητήρια στους οργανωτές και στους χρηματοδότες της ενίσχυσης των κυβερνητικων θέσεων.
Η οικονομική κρίση , σαφέστατα, απέκτησε ταξικά και γεωτοπικά χαρακτηριστικά, πράγμα που δίνει όλο το βάρος της Μεταβολής (που να την πεις Αλλαγή...) στην Αθήνα και στους περιφερειακού Δήμους, όπου οι παραδοσιακοί δήμαρχοι (Χατζιδάκις, Πατούλης) είναι αμετακίνητοι και ήταν απολύτως εσφαλμένο να χαλαρώνεις την λεγεώνα των οπαδών σου κατακρίνοντας τις τουαλέτες τηςκυρίας Πατούλη.
Ψέμματα, μετατροπή των ονείρων σε δήθεν πράξεις. Κι όλα αυτά, επειδή κάποιοι εκτός συνόρων, έχουν αγωνία γιά να πληρωθεί ένα τεράστιο, ανασούμπαλο και αδιανόητο δάνειο.
Η χώρα έχει μπροστά της δρόμο, αλλα κατά περιοχές έγινε η ζώνη της κιτσαρίας και σποραδικά της χαζομάρας.
Οσο γιά όλους αυτούς που βρέθηκαν με 1 και 2% στην λίστα των υποψηφίων σωτήρων, άς κάνουν μιά καλη καταμέτρηση και άς  συνεχίσουν να προσποιούνται τον πυρήνα της Δημοκρατίας.
- See more at: http://www.toportal.gr/?i=toportal.el.politikh&id=3820#sthash.bnn8I3I9.dpuf