web stats

19.5.14

Η ζόρικη εβδομάδα που ξεκινάει σήμερα

φωτ. Old York @deviantArt
Από το απόγευμα της Κυριακής άρχισαν τα τηλεφωνήματα και οι «διασταυρωμένες πληροφορίες» που, ως συνήθως, αποδείχτηκαν επιεικώς ανακριβείς. Τα exit-poll απέτυχαν όπως έχουν αποτύχει επανειλημμένα και οι δημοσκοπήσεις (που δικαίως πια, κανείς  δεν τις εμπιστεύεται). Τα αποτελέσματα  όμως του α’ γύρου της εκλογικής αναμέτρησης για την τοπική αυτοδιοίκηση,  με τον
τρόπο που εγώ μπορώ να τα «διαβάσω», είναι φορτωμένα σοβαρά μηνύματα και SOS που εκπέμπει η κοινωνία –με διάφορους τρόπους.  Πρώτο και κύριο ζήτημα (για μένα) τα ποσοστά της φασιστικής ακροδεξιάς. Όλους μας ενοχλούν και όλοι τα καταδικάζουμε – αλλά ποιος το κλώσησε αυτό το αυγό του φιδιού αν όχι τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα, η διαφθορά και η ασυδοσία τους; Τα ποσοστά πού πήρανε οι χρυσαυγίτες εδώ κι’ εκεί και παραπέρα, τα χρωστάνε στον μεγάλο θυμό μιας μερίδας ψηφοφόρων πού έχει τόσο σιχαθεί τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που πλούτισαν μέχρις αηδίας ενώ, με απύθμενη αναισθησία έβλεπαν τους απολυμένους και τους ανέργους να μετριούνται σε εκατοντάδες χιλιάδες και τις συντάξεις των φτωχών ανθρώπων να περικόπτονται επειδή η «συγκυβέρνηση» δεν ήξερε από πού αλλού να βρει τα χρήματα που της ζητούσαν τα μνημόνια και η τρόϊκα.

Έτσι στην πατρίδα μας ξημερώνει αυτή η Δευτέρα 19 Μαΐου με τον κ. Κασιδιάρη να έχει επιτύχει ποσοστό σχεδόν ίδιο με τον κ. Σπηλιωτόπουλο, τον επίσημο υποψήφιο της Ν.Δ – και τα ποσοστά του φασιστικού μορφώματος σε όλη την Ελλάδα και πάλι ενισχυμένα. Λυπάμαι ειλικρινά που το λέω αλλά αυτό το χρωστάμε αποκλειστικά στην πολιτική που διάλεξε να ακολουθήσει ο κ. Σαμαράς, ακούγοντας συμβούλους των απόψεων Κρανιδιώτη, επιμένοντας κραυγαλέα και αντιδημοκρατικά να κηρύξει το μόρφωμα αυτό «εγκληματική οργάνωση» (για να το μετανιώσει, πολύ αργά,  μόλις πριν από λίγες μέρες, στην συνέντευξή που έδωσε στην Μαρία Χούκλη).   Δημιούργησε έτσι ένα επιπλέον πρόβλημα  με το οποίο πρέπει τώρα εμείς να συμβιώσουμε.

Η διαφθορά, η διαπλοκή, το «πολιτικό προσωπικό» που άλλο από την «μπίζνα» και τα λεφτά δεν έχει στο μυαλό του, η διάλυση του ΠΑΣΟΚ και ο κατακερματισμός και της ΝΔ σε διάφορους «αντάρτες» και «επίσημους», επέτρεψε επίσης και αυτά τα φαινόμενα τα «ποδοσφαιρικά» είτε επιπέδου Μαρινάκη στον Πειραιά, είτε επιπέδου Αχιλλέα Μπέου στον Βόλο.  Για όλα αυτά και για πάρα πολλά άλλα αμαρτήματα φταίνε αυτές οι δύο ΑΕ που κυβέρνησαν τον τόπο 40 χρόνια  και οδηγήσανε την Ελλάδα εδώ που είναι σήμερα. Αυτό λέει η κοινή λογική: Το αποτέλεσμα μετράει. Και τα αποτελέσματα 40 ετών «μεταπολίτευσης» είναι αυτό που ζούμε σήμερα.

Η Κυριακή όμως είχε και δυό φωτεινές φωτοβολίδες που για ανθρώπους σαν και μένα μετράνε πιο πολύ στη ζυγαριά και ανατρέπουν όλο το μαύρο: Τα νεανικά, φωτεινά και άφθαρτα πρόσωπα της Δούρου και του Σακελλαρίδη. Για μένα η ανάδειξή τους από τη μια στιγμή στην άλλη σε πρωταγωνιστές της πρώτης Κυριακής, δείχνει σαφώς τον δρόμο. Αυτή η εβδομάδα που θα ζήσουμε μέχρι να ξαναπάμε στις κάλπες και να πετύχουμε μια πραγματική ανατροπή που θα μας οδηγήσει αναγκαστικά σε εξελίξεις, είναι μια μεγάλη σε πολιτική σημασία εβδομάδα. Η Ελλάδα μας έχει, για άλλη μια φορά, εξοντωθεί από τα παιδιά της – είναι γεμάτη πληγές, γονατίζει απ’ την κούραση και την προσπάθεια να σταθεί όρθια τόσα χρόνια  μέσα στην λιτότητα και τα μνημόνια.

Την άλλη Κυριακή οφείλουμε να δείξουμε με σαφήνεια στα διεφθαρμένα πιά κόμματα της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ ότι είναι καιρός να τα μαζεύουν. Άλλοι άνθρωποι, με άλλες προτεραιότητες και άλλης ποιότητος «ματιά» πρέπει να πάρουν την θέση τους. Και για να συμβεί αυτό πρέπει να οδηγηθούμε το συντομότερο σε Βουλευτικές εκλογές –πράγμα που θα συμβεί αν την άλλη Κυριακή η ίδια η «παθούσα», η  Ελλάδα με τους ψηφοφόρους της, πάει στην κάλπη των Ευρωεκλογών, στο «Μεγάλο Δημοψήφισμα», αποφασισμένη να  δείξει στην «συγκυβέρνηση» την Έξοδο Κινδύνου αποφασιστικά και χωρίς δισταγμούς.
Και αυτό ακριβώς είμαι βέβαιος πως θα συμβεί αν όλοι μας σκεφτούμε σοβαρά και με ψυχραιμία για πού βαδίζουμε και τι «παίζεται» αυτή τη στιγμή.
Θα είναι μια ζόρικη εβδομάδα αυτή που ξεκινάει σήμερα, αλλά θα μας οδηγήσει επιτέλους σε άλλους δρόμους – είμαι σίγουρος.
- See more at: http://www.toportal.gr/?i=toportal.el.politikh&id=3807#sthash.HqsPWWbe.dpuf