web stats

30.4.14

Preview: Τσέλσι - Ατλέτικο


Η Τσέλσι υποδέχεται την Ατλέτικο στην ρεβάνς του 0-0 και η "μάχη" αναμένεται σπουδαία απόψε (21:45) για το εισιτήριο στον τελικό κόντρα στην Ρεάλ. Καλά νέα για Τέρι, Αζάρ και Τσεχ, δείτε στοιχεία, δηλώσεις και πιθανές 11άδες..


Η Ρεάλ Μαδρίτης απέκλεισε την Μπάγερν και περιμένει να μάθει απόψε (Τετάρτη) τον αντίπαλό της στον τελικό του Champions League, αντίπαλος ο οποίος θα είναι η Τσέλσι ή η Ατλέτικο.
Οι Άγγλοι φιλοξενούν απόψε στις 21:45 τους Ισπανούς στο Λονδίνο, στην ρεβάνς του 0-0 της Μαδρίτης, έτσι έχουν ένα πολύ μικρό προβάδισμα πρόκρισης.
Αν η Ατλέτικο τα καταφέρει θα παίξει σε τελικό για δεύτερη φορά και πρώτη μετά από 40 χρόνια, όχι όμως κόντρα στην Μπάγερν που την είχε νικήσει το 1974, αλλά κόντρα στην Ρεάλ.
Σε αυτήν την περίπτωση θα είναι φυσικά η πρώτη φορά που θα παίξουν τελικό ομάδες από την ίδια πόλη και η 5η από την ίδια χώρα (θα είναι 2η φορά για τους Ισπανούς).
Η Τσέλσι από την άλλη αν περάσει θα βρεθεί στον τελικό για 3η φορά στην ιστορία της, ενώ το μοναδικό της τρόπαιο το πήρε το 2012, πέρσι κατέκτησε το Europa League, έτσι πηγαίνει για τρίτο σερί ευρωπαϊκό τρόπαιο.
Αν περάσουν οι "μπλε" ο Ζοζέ Μουρίνιο, θα παίξει τελικό κόντρα στην πρώην ομάδα του, την Ρεάλ, η οποία έχει στον πάγκο το άλλοτε προπονητή της Τσέλσι. Κάρλο Αντσελότι.

  Έχουν κερδίσει τον σεβασμό του Μουρίνιο
"Έχουν καλή ομάδα. Δεν είναι των αντεπιθέσεων. Έχουν καλή ομάδα. Αμύνονται καλά. Πετυχαίνουν γκολ. Κερδίζουν τα ματς! Είναι στα ημιτελικά του Champions League και χρειάζονται δύο νίκες να αναδειχθούν πρωταθλητές Ισπανίας", τόνισε ο Ζοζέ Μουρίνιο για την Ατλέτικο και συνέχισε...
"Ήταν αντίπαλός μου για 3 χρόνια, αλλά νιώθω πως έχω σχέση σεβασμού με την Ατλέτικο. Έχω σεβασμό για αυτό που κάνουν, καθώς το να είσαι στα ημιτελικά του Champions League δεν είναι για κάθε ομάδα και να έχουν πιθανότητες να πάρουν το πρωτάθλημα κόντρα σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ είναι κάτι που αξίζει τον σεβασμό μου".
"Για 90 λεπτά έχουν σημασία μόνο οι παίκτες, όχι ο προπονητής. Τους έχω εμπιστοσύνη και έτσι είμαι ήρεμος. Με την Παρί δεν είχαμε κάτι να χάσουμε, τώρα δεν έχουμε να γυρίσουμε αποτέλεσμα, καθώς το 0-0 είναι... καθαρό και οι ομάδες έχουν ίδιες πιθανότητες".

  Δεν θα μπορούσε στην συνέντευξη τύπου να μην ερωτηθεί ο Ντιέγκο Πάμπλο Σιμεόνε για το αμυντικό στήσιμο της Τσέλσι από τον Ζοζέ Μουρίνιο, με τον Αργεντινό να υπερασπίζεται τον συνάδελφό του.
"Είμαι άνθρωπος του ποδοσφαίρου, σέβομαι τους διαφορετικούς τρόπος που στήνεις την ομάδα σου. Είναι προφανώς για το συγκεκριμένο ματς, για τον συγκεκριμένο αντίπαλο", εξήγησε ο Σιμεόνε.
"Να αμυνθείς δεν είναι εύκολο, έτσι δίνω συγχαρητήρια στις ομάδες που το κάνουν καλά. Ούτε να επιτεθείς είναι εύκολο, έτσι δίνω συγχαρητήρια και στους προπονητές που το κάνουν καλά οι ομάδες τους. Το ποδόσφαιρο τα έχει όλα. Δεν υπάρχει ο... καλύτερος τρόπος".
"Το ποδόσφαιρο δεν παίζεται με έναν τρόπο. Αν παίζαμε όλοι το ίδιο θα ήταν βαρετό. Μπορείς να παίξεις με 10 πίσω ή με 10 μπροστά, αλλά σημασία έχει το αποτέλεσμα".

  Με μία κάρτα χάνουν τον τελικό
Η Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό δεν θα έχει τον Τσάμπι Αλόνσο, καθώς συμπλήρωσε κίτρινες κάρτες, ενώ πέντε είναι οι παίκτες από το ζευγάρι της αποψινής ρεβάνς που με μία κίτρινη... θα πάθουν το ίδιο.
Πρόκειται για τους Ουίλιαν και Νταβίντ Λουίζ από την Τσέλσι, τους Εμιλιάνο Ινσούα, Κόκε και Χουανφράν από την Ατλέτικο.

  Οι απουσίες των ομάδων
Τρεις παίκτες είναι αυτοί που με την κίτρινη που δέχτηκαν στον πρώτο ημιτελικό χάνουν την ρεβάνς και αυτοί είναι ο Κόκε για την Ατλέτικο, οι Φρανκ Λάμπαρντ και Όμπι Μίκελ για την Τσέλσι.
Στο ματς της Μαδρίτης είχαν αποχωρήσει τραυματίες οι Πετρ Τσεχ και Τζον Τέρι και φάνταζε αδύνατο να παίξουν 8 μέρες αργότερα, αλλά τελικά δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα.
Στην προπόνηση της Τρίτης πήραν μέρος ο Τσέχος τερματοφύλακας και ο Άγγλος αμυντικός, έτσι η συμμετοχή τους θα κριθεί την τελευταία στιγμή, αν και για τον Τέρι θεωρείται σίγουρο πως θα παίξει, κάτι που είπε και ο ίδιος αλλά και ο Μουρίνιο.
Το ίδιο ισχύει και για τους Εντέν Αζάρ και Σαμουέλ Ετο'ό (προπονήθηκαν και αυτοί την Τρίτη), ενώ πέραν του Γκάμπι δεν έχει απουσίες η Ατλέτικο, αν και ο Αρντά Τουράν δεν έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του.
Οι πιθανές 11άδες
ΤΣΕΛΣΙ: Σβάρτσερ, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Νταβίντ Λουίζ, Ραμίρες, Οσκάρ, Σέρλε, Αζάρ, Ετο'ό.
ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Κουρτουά, Χουανφράν, Μιράντα, Γκοντίν, Φιλίπε Λουίς, Τιάγκο Μέντες, Μάριο Σουάρεθ, Ντιέγκο, Κόκε, Ραούλ Γκαρθία, Ντιέγκο Κόστα.
sports24.gr