web stats

22.4.14

ο πόνος που διαχέεται στους κατοίκους αυτής της αγριεμένης, πια, πολιτείας


Βραδάκι της Δευτέρας του Πάσχα, κάθομαι σ’ ένα απόμερο «σαλονάκι» του «Ευαγγελισμού» να συγκεντρώσω λίγο τις σκέψεις μου, να γράψω. Το γράψιμο για μένα δεν είναι ούτε «επαγγελματική υποχρέωση» ούτε βάρος και αγγαρεία. Είναι ανάσα και ευκαιρία να «συγκεντρωθώ», να μαζέψω τα
κομμάτια και τα θρύψαλα του εαυτού μου που περιφέρονται ασκόπως δορυφορικά γύρω από τη ζωή μου, και να τα επανασυνθέσω «μέχρι ευανάγνωστα να γίνουν τα σωθικά μου». Ήταν μια σαρακοστή και μια Μεγάλη Βδομάδα η φετινή  πολύ «φορτωμένη».  Ένας πολύ καλός φίλος αρρώστησε πριν από ενάμιση περίπου μήνα και οι πιο κοντινοί του μοιραστήκαμε την αγωνία και το έμπα-έβγα στα νοσοκομεία για παραπάνω από 6 εβδομάδες – 10 μέρες στο «ΥΓΕΙΑ»

και μετά εδώ, στον «Ευαγγελισμό» που προσωπικά τον αγαπώ πολύ γιατί με έχει περιθάλψει και με έχει σώσει από βέβαιο θάνατο δύο φορές, μία το 1989 και μία το 2006. Αύριο ο φίλος παίρνει εξιτήριο και όλα είναι έτοιμα για την επιστροφή στο σπίτι όπου μετά από λίγη φυσιοθεραπεία θα επανέλθει πλήρως στους κανονικούς του ρυθμούς, ανακτώντας στο 100% την υγεία του. Ητανε τυχερός όπως και εγώ. Οι άγγελοι που σας έλεγα. Μας έχουν από δίπλα.

Από το παράθυρο του δωματίου του φίλου μου βλέπει κανείς τον κήπο και την εκκλησία της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη – και ακούει όλες τις ακολουθίες – ενώ οι ασώματοι φτερουγίζουν αόρατοι πέρα-δώθε και κάνουν ότι μπορούν για όσους μπορούν. Πολλή δουλειά αδερφάκι μου – αν σκεφτεί κανείς πόσο πολύς και δυνατός είναι ο πόνος που διαχέεται στους κατοίκους αυτής της αγριεμένης, πια, πολιτείας. Δεν πειράζει. Η πηγή του Φωτός απ’ όπου αντλούν τις ιαματικές και άλλες δυνάμεις τους είναι ανεξάντλητη. Η όπως λέει και το Κοντάκιον του άγιου Νικόλα θα  «Ἐκτήσω τῇ ταπεινώσει τὰ ὑψηλά, τῇ πτωχείᾳ τὰ πλούσια». Έτσι κερδίζει σιγά-σιγά ο άνθρωπος την καλύτερη σχέση με τον εαυτό του, μέσα από τις δοκιμασίες που δεν κατάφεραν να τον αποτελειώσουν. Πιο δυνατός βγαίνεις αφού έχεις διαχειριστεί σωστά μια «μεγάλη δυσκολία» - και σε μια σχέση πιο αρμονική με την ίδια σου την ψυχή, τον ανώτερο Νού αλλά και το χωμάτινό σου σώμα.

Τρίτη 22 λοιπόν η παρένθεση των Παθών κλείνει και ξεκινάει πάλι αυτή η καθημερινή σχέση και το «πάρε-δώσε» με τον σκληρό (αλλά και κάπου τόσο τρυφερό και αγαπησιάρικο) «ρεαλισμό». Εδώ, όσοι ασχολούμαστε με toportal.gr,  έχουμε να δώσουμε συγκεντρωμένοι πιά και με αποφασιστικότητα την μάχη των Ευρωεκλογών και των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση. Τα αποτελέσματα που θα προκύψουν από τις κάλπες του Μαΐου είναι το πιο έγκυρο δημοψήφισμα που θα μας δείξει τι αποφάσεις έχει πάρει η ίδια η κοινωνία μετά από όσα έζησε με την «συγκυβέρνηση», αυτό το παλαιοπολιτικό προϊόν της τερατογέννεσης που προέκυψε από την ανάγκη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να συνεργαστούνε για να το πολεμήσουνε μήπως και καταφέρουν και παραμείνουν στην εξουσία (έστω «μαζί» τώρα, οι δύο πρώην ορκισμένοι  εχθροί). Τους είδαμε, τους ζήσαμε, έχουμε ο καθένας τη γνώμη του και –κάποιοι -  θα πάμε στις κάλπες με κύριο σκοπό να «ρίξουμε»  αυτή την συγκυβέρνηση που έχει στόχο μόνο το οικονομικό συμφέρον όσων την στελεχώνουν και την στηρίζουν (συν των «αυλικών» τους). Κάποιοι άλλοι θα δώσουν ρέστα να κρατηθεί στη εξουσία αυτό το εξάμβλωμα γιατί ξέρουν καλά πως, αν κάτι αλλάξει ριζικά, μετά «το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω» και θα βρεθούν εκτός των κέντρων εξουσίας και αποφάσεων τα οποία έχουν συνηθίσει –και έχουν καλομάθει –να τα ελέγχουν. Παίζεται η τύχη τους και θα δώσουν ρέστα.

Και εμείς όμως, οι «απέναντι», είμαστε αποφασισμένοι να μην ξαναζήσουμε τον αποπνικτικό αυτόν εναγκαλισμό των δύο ΑΕ που καταστρέψανε την Ελλάδα της μεταπολίτευσης και την οδηγήσανε (πανηγυρικά κιόλας) στην πτώχευση και την ανέχεια. Γι’ αυτό θα δώσουμε μάχες όλοι μας –και οι μεν και οι δε – γιατί σ’ αυτή τη φάση έχει μεγάλη σημασία να γλυτώσουμε από τους «παλιούς» και να ποντάρουμε σε μία άλλη πολιτική οπτική, σε άλλους ανθρώπους, σε άλλους τρόπους διαχείρισης του Κοινού μας Βίου.
«Χριστός Ανέστη» λοιπόν, (μέχρι την Ανάληψη μπορούμε και να το λέμε καθημερινά, όσοι το πιστεύουμε, αντί για χαιρετισμό!) και όπως έγραφα και πριν λίγες ώρες ήρθε ο καιρός να αναστηθεί και η Ελλάδα η οποία έχει υποστεί τα πάνδεινα από τους κατ’ επάγγελμα βασανιστές της –τους νταβατζήδες της. Πρέπει να την απαλλάξουμε από την εξουσία τους και να προχωρήσουμε αλλοιώς, με άλλα μυαλά και άλλους στόχους.
Toportal.gr νοιώθει στρατευμένο σ’ αυτόν τον αγώνα ανατροπής του Σαμαρο-Βενιζελικού μορφώματος και, με όσες δυνάμεις έχει, θα δώσει τον αγώνα του, μέχρι να ανοίξουν οι πρώτες κάλπες που πολλά θα μας αποκαλύψουν. Και μετά, μέχρι το πρώτο «τέρμα» των Βουλευτικών Εκλογών- που θα αναδείξουν και μια άλλη κυβέρνηση.
Μη φανταστείτε ότι θα γίνουμε τίποτα φανατικοί και θα αλαλάζουμε μέχρι να γίνει το δικό μας. Θα αγωνιστούμε όπως πρέπει: Ήρεμα, ψύχραιμα, συγκεντρωμένοι στο στόχο μας. Και χαμογελαστοί – όπως έλεγε και το πολεμικό τραγούδι «Με το χαμόγελο στα χείλη πάνε οι φαντάροι μας μπροστά»!
- See more at: http://www.toportal.gr/?i=toportal.el.politikh&id=3371#sthash.85quo8Zu.dpuf