web stats

26.3.14

ΣΥΡΙΖΑ: Στο φως όλη η συμφωνία με την τρόικα

Ο Αλ. Τσίπρας με τον γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βούτση στη Βουλή. Ο Ν. Βούτσης σημείωσε ότι τα σενάρια για νέα μείωση της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων πλήττουν κυρίως τα κόμματα της Αριστε
Ανεβάζει τους τόνους της αντιπαράθεσης ο ΣΥΡΙΖΑ προαναγγέλλοντας ένα «καυτό» τριήμερο κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου, ανοίγοντας ταυτόχρονα μέτωπο και για το θέμα της μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων.

Ο Αλ. Τσίπρας με τον γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βούτση στη Βουλή. Ο Ν. Βούτσης σημείωσε ότι τα σενάρια για νέα μείωση της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων πλήττουν κυρίως τα κόμματα της Αριστεράς
Η Κουμουνδούρου μιλά για ένα Μνημόνιο -εκτός των διαρθρωτικών μέτρων που προβλέπονται με την «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ- και συμφωνίες που παραπέμπουν σε έναν «νέο εργασιακό Μεσαίωνα».
Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι από τη μία πλευρά η κυβέρνηση εκβιάζει τους βουλευτές της και από την άλλη τους προσφέρει ως άλλοθι την κατεπείγουσα διαδικασία της ψηφοφορίας, δηλαδή, όπως λένε στην Κουμουνδούρου, «να τους σύρει και πάλι ?αδιάβαστους? σε ψηφοφορία». Είναι ενδεικτικό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να δοθεί στη δημοσιότητα το σύνολο της νέας συμφωνίας της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα, ενώ κάνει λόγο ότι επιχειρείται να γίνει υφαρπαγή της ψήφου των βουλευτών μέσα από εκβιασμούς και πιέσεις. Σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ζητά την κατάθεση όλων των εγγράφων που έχουν συμφωνηθεί χαρακτηρίζοντας ως «ψέμα» τους ισχυρισμούς του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ότι δεν υπάρχει νέο Μνημόνιο.
Στελέχη της Κουμουνδούρου υποστηρίζουν ότι η συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα έχει συνταχθεί κατά το πρότυπο των δύο προηγούμενων Μνημονίων. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ότι η νέα συμφωνία προωθεί μεταξύ άλλων αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και στα ασφαλιστικά ταμεία, κάνει λόγο για «εργασιακό Μεσαίωνα» και υποστηρίζει ότι οι κτηνοτρόφοι της χώρας θα υποστούν βαρύ πλήγμα.
«Η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου δεν νομιμοποιείται να ψηφίσει μια τέτοια συμφωνία και κάθε μέλος του Κοινοβουλίου οφείλει να αντιστοιχηθεί με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού», τονίζει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.
Την ίδια χρονική στιγμή ανοίγει νέο μέτωπο με Βενιζέλο και Σαμαρά σε ό,τι αφορά την κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων, μετά τα σενάρια και τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει για νέα μείωση κατά 50%. Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, μιλώντας στο «Κόκκινο» είπε πως τα σχέδια αυτά πλήττουν, πρώτα απ' όλα, τα κόμματα της Αριστεράς.
Ο κ. Βούτσης είπε ότι ήδη έχει μειωθεί η κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων κατά 65% και πως ο ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησε να μειωθεί η χρηματοδότηση από τα 55 εκατομμύρια στα 20, ενώ έχουν καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για να υπάρχουν πλήρης διαφάνεια, έλεγχοι εξονυχιστικοί και από ανεξάρτητες επιτροπές και αρχές. Προσθέτει μάλιστα ότι «σε αυτό το πεδίο μπορούμε και πρέπει όλα τα κόμματα να συμφωνήσουν για το πού πηγαίνουν τα χρήματα για να μη μένει στον κόσμο ούτε παρωνυχίδα αμφιβολίας για το πού πάνε αυτά τα χρήματα».
Ο κ. Βούτσης είπε ακόμη ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ χρωστάνε 250 εκατομμύρια, θέτοντας το ερώτημα πώς θα αποχρεωθούν. Ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ακόμη ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος έχει βάλει στο συρτάρι του τους φακέλους 6 εταιρειών για τα οικονομικά του Κινήματος και προανήγγειλε ότι «δεν θα σιωπήσουμε».
ethnos.gr