web stats

28.3.14

Νεκρός στο κελί του ο βαρυποινίτης που σκότωσε τον Γ. Τσιρώνη

Νεκροs στο κελί του βρέθηκε χθες το βράδυ ο Αλβανός Ιλί Καρελι, ο οποίος την Δευτέρα μαχαίρωσε και σκότωσε τον 46χρονο σωφρονιστικο υπάλληλο Γιώργο Τσιρωνη στις φυλακές Μαλανδρίνου.


Ο κατάδικος ειχε μεταφερθεί στη Νιγρίτα Σερρών απο τις φυλακές Μαλανδρίνου για λόγους ασφαλέιας αμέσως μετα την αποφαση για την εκ νέου προσωρινή του κρατηση.

Μεσα στο κελί ήταν μόνος του και συμφωνα με πληροφορίες, οι υπεύθυνοι της φυλακής ειχαν τοποθετήσει κάμερα ασφαλείας για να ελέγχουν τις κινήσεις του. Συμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο Καρέλι μπήκε στο κελί στις 15.42 το μεσημέρι . Στις 18.32 φαίνεται πως κοιμήθηκε και στις 11.30 το βράδυ, οταν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι πήγαν να τον δουν, διαπίστωσαν πως ηταν  νεκρός.

Εκτιμάται ότι ο θάνατός του προήλθε είτε από παθολογικά αίτια, είτε έθεσε τέλος ο ίδιος στη ζωή του.Θα διενεργηθει νεκροψία νεκροτομή για να διαπιστωθόυν τα αιτία θανάτου

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, αιτία για τον μοιραίο διαπληκτισμό του Γιώργου Τσιρώνη με τον Ιλι Καρέλι απετέλεσε η άρνηση χορήγησης άδειας στον τελευταίο, ο οποίος επιθυμούσε να επισκεφθεί τη μητέρα του που βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση.

«Θα πάρω μαζί μου έναν από εσάς», φέρεται να φώναξε ο Καρέλι δευτερόλεπτα πριν επιτεθεί πισώπλατα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, στον Γιώργο Τσιρώνη, καταφέροντάς του τρία χτυπήματα με αυτοσχέδιο μαχαίρι στην καρωτίδα.

Βεβαρυμένο ποινικό μητρώο

Ο Καρέλι προφυλακίστηκε για πρώτη φορά στις ελληνικές φυλακές την 21η Οκτωβρίου 1997, κατηγορούμενος για διακεκριμένες κλοπές. Καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 16 ετών και 5 μηνών. Αποφυλακίστηκε, κατόπιν δικού του αιτήματος, την 27η Μαΐου 2006, έχοντας εκτίσει τα 3/5 της ποινής του. Λίγους μήνες αργότερα, ωστόσο, συνελήφθη εκ νέου και οδηγήθηκε στη φυλακή. Συγκεκριμένα, στις 4 Μαρτίου 2007 κρίθηκε προφυλακιστέος, κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροήν και ληστεία. Είχε συλληφθεί από αστυνομικούς της Αμεσης Δράσης έπειτα από ληστεία σε διαμέρισμα στο Ν. Ηράκλειο Αττικής. Για την υπόθεση αυτή ο Καρέλι είχε πρωτοδίκως καταδικαστεί σε 20 χρόνια κάθειρξη, ενώ έπειτα από έφεση που είχε ασκήσει, η ποινή του είχε μειωθεί σε κάθειρξη 12 ετών και 9 μηνών. Επιπλέον, ο 42χρονος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 8 ετών για ναρκωτικά από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων.