web stats

28.3.14

Εκεχειρία" Προεδρικών- Αριστερής Μειοψηφίας στο ΣΥΡΙΖΑ


Από την ώρα εκείνη που ο Γιάννης Δραγασάκης εκστόμισε την παραδοχή " για την κρίση φταίμε εμείς" ενώπιον  Αντιπροσωπείας της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γερμανικής Βουλής και δη η φράση του "Εάν ο ελληνικός λαός αναδείξει τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην Κυβέρνηση, θα
ήθελα να διαβεβαιώσετε τον γερμανικό λαό ότι θα έχετε στην Ελλάδα μια αξιόπιστη πολιτική δύναμη, η οποία υποστηρίζει τον τερματισμό της λιτότητας και την έξοδο από την κρίση μέσα στα πλαίσια της ευρωζώνης", τα βλέμματα στράφηκαν προς την "πτέρυγα Λαφαζάνη" και το... ιδεολογικό της "αποτύπωμα", την ιστοσελίδα iskra.

Η αντίδραση του Παναγιώτη Λαφαζάνη πάντως δεν ήταν η αναμενόμενη. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που περίμεναν από τον επικεφαλής της Αριστερής Μειοψηφίας να επιδείξει τουλάχιστον δυσφορία στην Δραγασάκεια μετριοπάθεια.

Ματαίως.

Ο Π.Λαφαζάνης τήρησε όχι απλώς προσεκτικές αποστάσεις απέναντι στα λεγόμενα του κ. Δραγασάκη αλλά επιπλέον του παρέσχε και μιαν ιδιότυπη μεν, αλλά στήριξη.

" Ο ΣΥΡΙΖΑ εμμένει στις αποφάσεις του", είπε και πρόσθεσε: "Καταλαβαίνουμε όλοι στο κόμμα ότι η πορεία μας προς την κυβέρνηση εξαρτάται από την επιμονή και τη συνέπειά μας σε έναν ριζοσπαστικό δρόμο, που είναι ο μόνος που μπορεί να ξαναστήσει τη χώρα στα πόδια της.."

Ουδένα άλλο σχόλιο επεφύλαξε στον "νέστορα" του ΣΥΡΙΖΑ όπερ μεθερμηνευόμενον από ορισμένους ότι στην Κουμουνδούρου η επιχείρηση "συνοχή" που επιχειρείται τους τελευταίους -πολλούς- μήνες χωρίς θεαματικά αποτελέσματα, άρχισε ενδεχομένως, στο δρόμο προς τις κάλπες και υπό τη δημοσκοπική χαμηλή επίδοση του ΣΥΡΙΖΑ, να γίνεται κοινή συνείδηση.

Η "εκεχειρία" πάντως μεταξύ ηγεσίας και εσωκομματικής αντιπολίτευσης πάντως είναι ως φαίνεται ενσυνείδητη επιλογή κι ουχί τυχαίο γεγονός καθώς και ο ιστότοπος iskra από  όπου η Αριστερή Πλατφόρμα εκτοξεύει συχνά-πυκνά ιδεολογικά βέλη στους ομόσταβλούς της στην Κουμουνδούρου, επέδειξε σχετικά με την τοποθέτηση του κ. Δραγασάκη, ...διαγωγή κοσμιωτάτη.

Ήτοι, αρνήθηκε να σχολιάσει -που θα σήμαινε να λάβει και θέση- τις σχετικές δηλώσεις και περιορίστηκε απλώς να παραθέσει αυτούσια την τοποθέτηση, με τη σημείωση:

"Η Iskra, παίρνοντας υπόψη τους σχολιασμούς που έχουν προκύψει και μετά από αίτημα αναγνωστών της, παραθέτει ολόκληρη την τοποθέτηση του Γιάννη Δραγασάκη στην κοινή Συνεδρίαση, προκειμένου οι φίλοι και οι φίλες της Iskra να σχηματίσουν αυθεντικά τη δική τους άποψη και κρίση".
capital.gr
Ν.Ζορμπά


Πηγή:www.capital.gr