web stats

23.2.14

Η ΜΚΟ με την επίδοτηση των 7,5 εκ. και το ανύπαρκτο έργο


Το όνομα της είναι «Έργο Πολιτών», ιδρύθηκε το 2005 και έλαβε κρατική επιδότηση 7,5 εκατομμυρίων ευρώ μέσα σε 5 χρόνια και δουλειά της ήταν να... καταγράφει άλλες ΜΚΟ!


Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Έθνους, η εν λόγω μη κυβερνητική οργάνωση έκλεισε το 2011, λόγω τεράστιων χρεών, αφού τα 7,5 εκατομμύρια ευρώ δεν στάθηκαν ικανά να καλύψουν τα έξοδα... καταγραφής των εθελοντικών οργανώσεων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από αυτά τα χρήματα, τα 5 εκατομμύρια δόθηκαν σε μισθούς και αμοιβές συνεργατών.

Η Οργάνωση ήταν η πρώτη στην κυβερνητική λίστα για «λουκέτο» σε οργανισμούς που δεν παράγουν έργο, ενώ πριν το κλείσιμό της, ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης διέταξε έρευνα για τα οικονομικά της, όπου διαπιστώθηκε σωρεία παρατυπιών στις προσλήψεις, υπέρογκες αποδοχές και παράτυπες απευθείας αναθέσεις έργων.

Χαρακτηριστικά, η Οργάνωση στεγάζονταν σε γραφεία 703 τ.μ με ενοίκιο 16.500 μηνιαίως.

Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της εταιρείας την πενταετία 2005 - 2010, συμμετείχε σε 45 δράσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων ήταν συνέδρια και ημερίδες.

Πρόεδρος της συγκεκριμένης οργάνωσης είχε οριστεί ο Στέλιος Συρμόγλου, ο οποίος έφερε την ιδιότητα του δημοσιογράφου και του καθηγητή Πανεπιστημίου.
nooz.gr