web stats

27.1.14

ΚΚΕ: Μονομερής διαγραφή χρέους και αποδέσμευση από την ΕΕ

ΚΚΕ: Μονομερής διαγραφή χρέους και αποδέσμευση από την ΕΕ

Την ανάκαμψη του ΚΚΕ μέσα από τις κάλπες των ευρωεκλογών και των τοπικών εκλογών έχει ως στόχο ο Περισσός, καλώντας τους ψηφοφόρους να μην ξεγελαστούν στη λογική του «μικρότερου κακού».
Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα ανακοινώσει σήμερα τις βασικές υποψηφιότητες που θα στηρίξει το κόμμα στις περιφερειακές και τοπικές εκλογές
Η ηγεσία του ΚΚΕ έδωσε χθες στη δημοσιότητα τη διακήρυξη του κόμματος για τις ευρωεκλογές, ενώ σήμερα ο γραμματέας Δημήτρης Κουτσούμπας θα ανακοινώσει και τις βασικές υποψηφιότητες που θα στηρίξει το κόμμα στις περιφερειακές και τοπικές εκλογές.
Στη διακήρυξη του ΚΚΕ τίθενται ως βασικά επίδικα η μονομερής διαγραφή του χρέους και η αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ενωση, ενώ ασκείται σκληρή κριτική τόσο στα δύο συγκυβερνώντα κόμματα όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ.
Ψευτοδίλημμα
Σύμφωνα με το ΚΚΕ, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τρομοκρατούν τον λαό με το ψευτοδίλημμα «ναι ή όχι στην Ευρώπη», ενώ κατηγορεί τα άλλα κόμματα ότι εξαπατούν τους ψηφοφόρους με τη θέση ότι η ΕΕ μπορεί να μετεξελιχθεί σε ένωση των λαών.
«Οι μεγαλοεπιχειρηματίες δεν ανησυχούν για το ενδεχόμενο κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ», σημειώνει το ΚΚΕ, προσθέτοντας πως δεν υπάρχουν περιθώρια για αυταπάτες. Το ΚΚΕ ασκεί κριτική και σε δυνάμεις που τάσσονται εκτός της Ευρωζώνης - όπως δυνάμεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Αλαβάνος, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες πολιτικές δυνάμεις, λέγοντας ότι οι θέσεις τους δεν είναι ούτε αριστερές, ούτε προοδευτικές, ούτε ριζοσπαστικές. Ακόμη στη διακήρυξη του ΚΚΕ επισημαίνεται ότι οι ευρωεκλογές μπορεί να συμβάλουν σε μια στροφή στον συσχετισμό υπέρ του λαού και αυτό θα επιτευχθεί μόνο αν από τις κάλπες βγει ισχυρό το ΚΚΕ «για να κατακτήσει ο λαός τη δική του εξουσία, να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων σε όφελός του».
πηγή: ethnos.gr