web stats

28.1.14

Χειροπέδες στη σύζυγο του Γιακουμάτου

Χειροπέδες στη σύζυγο του Γιακουμάτου
Στη σύλληψη της συζύγου του βουλευτή της ΝΔ και πρώην υφυπουργού, Γεράσιμου Γιακουμάτου, προχώρησε χθες η Οικονομική Αστυνομία. Μάλιστα, η Ελένη Θεοδώρου συνελήφθη μαζί με τον
αδερφό του βουλευτή, τον λογιστή και την υπεύθυνη λειτουργίας του οίκου ευγηρίας «Αγιος Χαράλαμπος» που διατηρεί η οικογένεια Γιακουμάτου στο Νέο Ψυχικό.

Ο λόγος των συλλήψεων ήταν ότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις φοροδιαφυγής, με αποτέλεσμα να περαστούν χειροπέδες στη σύζυγο του βουλευτή που είναι πρόεδρος του ιδρύματος και τον αδερφό του που είναι διευθύνων σύμβουλος. Ο Γ. Γιακουμάτος δεν συνελήφθη λόγω της βουλευτικής του ασυλίας. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα και φέρεται να αρνούνται τις κατηγορίες και να μιλούν για «σόου».
Πληροφορίες από το περιβάλλον του βουλευτή έκαναν λόγο για μικρή φορολογική παράβαση της τάξης των 24.000 ευρώ που αφορά τον αδερφό του κ. Γιακουμάτου και για την οποία δεν υπήρχε καμιά ενημέρωση. Ο οίκος ευγηρίας της οικογένειας Γιακουμάτου «Αγιος Χαράλαμπος Relax Palace» βρίσκεται στο Νέο Ψυχικό. Οι συλληφθέντες πέρασαν τη νύχτα τους στο κρατητήριο καθώς τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανακριβή έκδοση φορολογικών στοιχείων και θα δικαστούν σήμερα στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο. Θα ερευνηθεί αν συντρέχουν λόγοι για άρση ασυλίας του βουλευτή.
Imerisia.gr