web stats

30.1.14

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Οτμαρ Κάρας είπε ψέματα - να ζητήσει δημόσια συγγνώμη»

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Οτμαρ Κάρας είπε ψέματα - να ζητήσει δημόσια συγγνώμη»
Ο αυστριακός χριστιανοδημοκράτης ευρωβουλευτής Οτμαρ ΚάραςΝα ζητήσει «δημόσια συγγνώμη» καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον αυστριακό χριστιανοδημοκράτη ευρωβουλευτή και εκ των εισηγητών της έκθεσης για τα πεπραγμένα της τρόικας στην Ευρώπη
Οτμαρ Κάρας, κατηγορώντας τον ότι είπε «ψέματα».

Με νέα ανακοίνωσή του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κλιμακώνει την αντιπαράθεσή του με τον αυστριακό ευρωβουλευτή, ο οποίος την Τετάρτη επέκρινε τον Αλέξη Τσίπρα υποστηρίζοντας ότι κατά τη συνάντησή τους στο Στρασβούργο δεν παρουσίασε προτάσεις για την έξοδο από την κρίση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «ο κ. Κάρας μπορεί να μην έχει το σθένος να "αναιρέσει" όσα συκοφαντικά είπε για τη συνάντησή του με τον κ. Τσίπρα, ουσιαστικά, όμως, παραδέχεται, όπως και ο έτερος συνεισηγητής της τρόικας, ότι του παραδόθηκαν οι αναλυτικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο από την κρίση».

«Καλά είναι τα ψέματα, αλλά τελικά δεν μπορεί να κρατήσει η μπογιά τους ούτε λίγες ώρες. Ο κ. Κάρας οφείλει να ζητήσει δημόσια συγνώμη, ο ίδιος και αυτοί που τον επικαλέσθηκαν» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο ευρωβουλευτής των Σοσιαλιστών Λίεμ Χοάνγκ-Νγκοκ, εκ των εισηγητών - μαζί με τον Οτμαρ Κάρας - της έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον ρόλο της τρόικας στις χώρες του Μνημονίου, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε εγγράφως λεπτομερή οικονομική και κοινωνική ανάλυση, καθώς και πολιτικές προτάσεις. Η ανακοίνωση του γάλλου ευρωβουλευτή έρχεται σε αντίθεση με τα όσα υποστήριξε ο Κάρας.

Ο Οτμαρ Κάρας, πάντως, επέμεινε την Πέμπτη στη θέση του. «Δεν αναιρώ τίποτα από όσα είπα χθες για τον Αλέξη Τσίπρα», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
tanea.gr