web stats

23.12.13

Τι μας περιμένει στη γωνία


Όποιος τόλμησε το 2012 να «προβλέψει» ότι το 2013 θα σαρώσει η φτώχεια τον πληθυσμό χαρακτηρίστηκε από τα παπαγαλάκια και τους βολεμένους, λαϊκιστής. (Πρόσωπο, συνήθως της δημόσιας ζωής, που κολακεύει το λαό και υιοθετεί απόψεις ευχάριστες αλλά όχι ωφέλιμες για το λαό, με σκοπό να κερδίσει την υποστήριξη και την εύνοιά του.) Ρετσινιά που έτσι και σου την
κολλήσουν μετατρέπεσαι στα μάτια φίλων, γνωστών αλλά και αγνώστων σε «γραφικός». Tα περισσότερα όμως από αυτά που προφήτευσαν οι «λαϊκιστές» του 2012 δυστυχώς πραγματοποιήθηκαν το 2013. Οι άνεργοι έφτασαν να είναι περισσότεροι από αυτούς που εργάζονται.  

Πέθανε ένα κοριτσάκι από αναμμένο μαγκάλι. Παγώνουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες γιατί δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν πετρέλαιο. Κάηκαν σπίτια από αναμμένα κεριά. Μετανάστης αυτοπυρπολήθηκε. Συσσίτια σε χιλιάδες απόρους. Κοινωνικά παντοπωλεία. Χιλιάδες σπίτια με κομμένο ηλεκτρικό. Συλλήψεις από την εφορία για οφειλές προς το Δημόσιο. Κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών. Κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων. Απανωτά σκάνδαλα. Ναζιστικά φαινόμενα. Φασισμός. Τρομοκρατικά δολοφονικά χτυπήματα και απαγωγές. Επιλεκτική δικαιοσύνη. Μειώσεις συντάξεων και μισθών. Εκποίηση Δημόσιας περιουσίας…

Πλησιάζει λοιπόν το 2014 και από την 1η Ιανουαρίου θα βιώσουμε τον τελευταίο και τον πιο άγριο ανεμοστρόβιλο που θα αναταράξει την κοινωνία. Θα ανακατανεμηθεί ο πλούτος. Θα ανοίξει ακόμη πιο πολύ η ψαλίδα μεταξύ πλουσίων και φτωχών. Θα αποδεκατιστεί η μεσαία τάξη.

Οι κ. κ. Σαμαράς και Βενιζέλος θα προσπαθήσουν με νύχια και με δόντια να κρατηθούν στην εξουσία. Μόλις περάσουν τα πολύ δύσκολα μέτρα θα απολυθεί ο κ. Στουρνάρας για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους. Οι οικονομικοί δείκτες θα κατρακυλήσουν ακόμη πιο κάτω. Η ανεργία θα σκαρφαλώσει ακόμη πιο πάνω. Θα μειωθούν και άλλο οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα. Μικρές επιχειρήσεις όμως θα κάνουν δειλά την εμφάνισή τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει νικητής στις Ευρωεκλογές και θα πάρει τους περισσότερους Δήμους. Ο κόσμος όμως θα παραμένει καθιστός στον καναπέ επειδή ο κ. Τσίπρας δεν θα του εμπνέει εμπιστοσύνη να βγει στους δρόμους, να ζητήσει ανατροπή. Η Χρυσή Αυγή θα αλλάξει προφίλ κερδίζοντας ποσοστά. Ο κ. Μιχαλολιάκος όταν θα εμφανιστεί στο δικαστήριο θα είναι ακόμη προφυλακισμένος. Η ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ θα ισοπεδωθούν στις Δημοτικές και τις Ευρωεκλογές. Η κίνηση των 58 δεν θα καταφέρει να πείσει τον κόσμο. Θα καταριούνται την ώρα και την στιγμή που εμφανίστηκαν στο θέατρο «Ακροπόλ» με τον Βενιζέλο και τον Σημίτη. Θα αυξηθούν τα έσοδα από τον τουρισμό.
Η φοροδιαφυγή θα οργιάσει ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Πολλοί ιδιοκτήτες θα χάσουν τα σπίτια τους. Οι πολιτικοί θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν την «ειδική προστασία» που πάντα απολάμβαναν. Οι διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες θα εξακολουθήσουν να κερδίζουν από την κρίση. Τα ΜΜΕ θα παραμείνουν αλώβητα. Οι εφοριακοί θα αναλάβουν τον ρόλο σκληρού ανακριτή. Θα γίνει η επιμήκυνση του δανείου στα 50 χρόνια. Θα κατεβούν επίσης τα επιτόκια δανεισμού. Αυτά τα δύο θετικά δώρα από τους δανειστές δεν θα ανακουφίσουν άμεσα τους πολίτες οι οποίοι θα εξακολουθήσουν και το 2014 να υποφέρουν. Θα επιστρατευτούν τα «θα» και οι υποσχέσεις από τους κκ Σαμαρά και Βενιζέλο με σκοπό να καβατζάρουν το δύσκολο 2014, ώστε να μπουν σφιχτά αγκαλιασμένοι στο 2015, να ζήσουμε εμείς «καλά» και αυτοί σαφώς ακόμα καλύτερα!
- See more at: http://www.toportal.gr/?i=toportal.el.politikh&id=1597#sthash.7y37NSzx.dpuf