web stats

29.10.13

Τσίπρας: Να σταματήσει ο Σαμαράς να είναι κοινοβουλευτικός «λιποτάκτης»

Τσίπρας: Να σταματήσει ο Σαμαράς να είναι κοινοβουλευτικός «λιποτάκτης»
Αθήνα
Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε στην ομιλία του κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας. Κατηγόρησε την κυβέρνηση για πλήρη και τυφλή υποταγή στα μνημόνια και τόνισε ότι σπέρνει προπαγάνδα κατά του ΣΥΡΙΖΑ.


«Κανείς δεν πιστεύει ότι οι αυτόκλητοι σωτήρες μας θα μας σώσουν» είπε ο κ.Τσίπρας και συμπλήρωσε ότι «αυτοί που έκαναν καθεστώς τη διαφθορά και τη μίζα τώρα έχουν την απαίτηση να κυβερνούν πάνω στα ερείπια των επιλογών τους».

Τόνισε ότι η κυβερνητική πολιτική έχει αποτύχει και κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά «να σταματήσει να είναι κοινοβουλευτικός "λιποτάκτης"», αναφερόμενος στην απουσία του πρωθυπουργού από τη Βουλή.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είναι ένας αντίπαλος που πολιτεύεται χωρίς κανόνες, για να καθηλώσει τη χώρα στη ζώνη του λυκόφωτος.

«Σπέρνουν» πρόσθεσε «προπαγάνδα ότι δεν γίνεται αλλιώς, ότι όλα όσα συμβαίνουν είναι φυσικός νόμος και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αλλάξει τίποτα προς το καλύτερο. Στο βάθος της σκέψης τους και της προπαγάνδας τους μία είναι η βασική τους επιδίωξη: ότι κανένας δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα, ότι ακόμα και αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ τα ίδια θα κάνει».

«Σήμερα έχει καταρρεύσει πλήρως το success story και η αξιοπιστία της κυβέρνησης» συνέχισε.

Ιδιαίτερα σκληρές αναφορές στον πρωθυπουργό έκανε ο Αλέξης Τσίπρας, με επίκεντρο τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και τη συνάντησή του με την Άγνκελα Μέρκελ. Αφού έκανε λόγο για «κωμωδία αντίστασης στην τρόικα», αναφερόμενος στο κλίμα που είχε δημιουργηθεί πριν από τη Σύνοδο Κορυφής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «υποταγή» του κ. Σαμαρά και για «εξευτελιστική συμπεριφορά από την κ. Μέρκελ» προς τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι όλα αυτά συνιστούν το στρατηγικό αδιέξοδο της κυβέρνησης, αλλά, όπως τόνισε, αυτό δεν είναι μόνο πρόβλημα της κυβέρνησης, είναι πρόβλημα της χώρας, είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα του στρατηγικού αδιεξόδου της κυβέρνησης, αλλά αφορά τη χώρα. Η πλήρης απαξίωση του πρωθυπουργού δεν είναι μόνο κατάντια για τον κ. Σαμαρά, αλλά είναι ντροπή για τη χώρα, είπε ο κ Τσίπρας.

Ο Αντώνης Σαμαράς, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αποδεικνύει ότι στερείται στόχων και στρατηγικής, ότι δεν μπορεί να διεκδικήσει τίποτα. Γιατί να τον πάρουν στα σοβαρά τον κ. Σαμαρά, όταν ομνύει στο μνημόνιο, όταν σε όλους τους τόνους δηλώνει ότι η Ελλάδα δεν δικαιούται να κινηθεί μονομερώς, αλλά να είναι σε συμφωνία και κατ' υπόδειξη των εταίρων, ρώτησε ο Αλέξης Τσίπρας.

Και υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός δεν διεκδικεί μείωση του χρέους, όταν όλος ο κόσμος λέει ότι δεν είναι βιώσιμο, δεν θέλει κόκκινες γραμμές, παρά μόνο λίγη συμπόνια. Αυτά δημόσια, συνέχισε ο κ. Τσίπρας. Και κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ότι πίσω από τις κλειστές πόρτες, το επιχείρημά του δεν είναι πως ο λαός δεν αντέχει, αλλά ζητά να τον λυπηθούν, γιατί θα χάσει την εξουσία και θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «ανιστόρητη και ανυπόστατη» τη θεωρία των δύο άκρων, χαρακτηρίζοντας «τουλάχιστον αστεία» την προσπάθεια ταύτισης «της δύναμης της ελπίδας με το μαύρο του φασισμού».

Σημείωσε επίσης ότι η κυβέρνηση «απέτυχε παταγωδώς» να ξαναζεστάνει «την μπαγιάτικη σούπα της θεωρίας των δύο άκρων» και κατηγόρησε τους συγκυβερνώντες ότι «φοβισμένοι από τα αδιέξοδά τους δεν έχουν πού να επενδύσουν παρά μονάχα στο φόβο».

«Κάποιοι ήθελαν μετεκλογική συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή. Κάποιοι έψαχναν τη σοβαρή Χρυσή Αυγή (....) Εμείς είχαμε προειδοποιήσει εγκαίρως για τον κίνδυνο της Χρυσής Αυγής. Αλλά μόνο όταν η κοινή γνώμη στο εσωτερικό και το εξωτερικό ξεσηκώθηκε από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, μόνο τότε υποχρεώθηκε η κυβέρνηση Σαμαρά να επιβάλλει το νόμο» πρόσθεσε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανήλθε και στην υπόθεση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και έστρεψε τα πυρά του στον Ευάγγελο Βενιζέλο για τους χειρισμούς του όταν διατελούσε υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ειδικότερα, υποστήριξε ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης «στην πλειοψηφία της συνείδησης των πολιτών, ακόμα και σε αυτούς που από φόβο ψήφισαν ΠΑΣΟΚ είναι κατηγορούμενος για τα έργα και τις ημέρες του, γενικά και ειδικά, με τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά».

Παράλληλα, διερωτήθηκε τι θα πράξει ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Θα καλύπτει έως το τέλος τον κ. Βενιζέλο, όπως ο κ. Βενιζέλος κάλυψε έως το τέλος τον κ. Τσοχατζόπουλο; Θα εμποδίσει τη Βουλή να διερευνήσει ένα ακόμη σκάνδαλο;».

«Σας καλώ όλους και όλες να μη δίνετε πια σημασία σε ιστορίες παραλογισμού. Σας καλώ να συνειδητοποιήσετε τη δύναμη που έχουμε αλλά και την ιστορική μας ευθύνη. Να σταματήσουμε να φοβόμαστε τον φόβο. Να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε μίζερα και μοιρολατρικά» είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Εμείς θα είμαστε μια κυβέρνηση αποφασισμένη να αλλάξει ριζικά τα πράγματα».

Οι αντιδράσεις των κομμάτων

«Οι πολίτες έχουν μνήμη και ο κ.Τσίπρας καλά θα κάνει να κοιταχτεί στον καθρέφτη για να δει ποιος εξευτελίζεται» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου. Τόνισε, επίσης, ότι «αυτός που έχει κάνει επάγγελμα την κατασυκοφάντηση της χώρας διεθνώς και απειλεί και υπονομεύει κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια, δεν μπορεί να μιλάει για απαξίωση και εξευτελισμό όταν όλοι παραδέχονται ότι το κύρος της Ελλάδας έχει αναβαθμιστεί».

Για «χυδαία, ανυπόστατη και άκρως ύποπτη επίθεση» κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου για την υπόθεση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά κάνει λόγο με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

«Τον περιμένουμε να έρθει στη Βουλή το ταχύτερο, γιατί έχει πολλά να εξηγήσει για τα συμφέροντα που εξυπηρετεί, στρεφόμενος κατά της μόνης περιόδου στην οποία έγινε αποφασιστική και απόλυτα διαφανής παρέμβαση στο ζήτημα των ναυπηγείων/υποβρυχίων δια της Βουλής και σε εκτέλεση νόμου του κράτους. Επίσης τον καλούμε να πάψει να ασχημονεί κατά της Βουλής που ψήφισε τη σχετική νομοθεσία.
»Τέλος, προς  αποφυγή παρεξηγήσεων, του λέμε ότι έχει προ πολλού απομακρυνθεί από το πλαίσιο της πολιτικής κριτικής και αντιπαράθεσης και κινείται στο μαύρο πλαίσιο της ενσυνείδητης συκοφαντίας εν γνώσει της αναλήθειας αυτών που λέει προσβάλλοντας την θεσμική του ιδιότητα» τονίζει.
news.in.gr
Newsroom ΔΟΛ