web stats

20.10.13

Αλ. Τσίπρας: Η αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη ανατροπή έχει αρχίσει


















«Βρισκόμαστε μπροστά στην πιο κρίσιμη στιγμή από τη μεταπολίτευση και μετά. Απέναντι μας
έχουμε μια κυβέρνηση που σαπίζει και μαζί της σαπίζουν θεσμοί αναγκαίοι για τη δημοκρατική
ομαλότητα και την κοινωνική ισορροπία. Μια κυβέρνηση τελειωμένη που στηρίζεται σε ξένα δεκανίκια και αυτό έχει ως αναπόφευκτο αποτέλεσμα της υπονόμευση της ιδίας της δημοκρατίας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση.
«Μπορούμε να περιμένουμε το χειρότερο και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε το χειρότερο με ψυχραιμία, αποφασιστικότητα, δημοκρατική εμμονή και επίγνωση του γεγονότος ότι όλα τα με΄σα θα χρησιμοποιηθούν προκειμένου να επιτύχουν τον στόχο να μην επιτρέψουν στην αριστερά και στους συμμάχους της να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας» σημείωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Ήδη ενεργοποιούνται μηχανισμοί, ζυμώνονται σενάρια, καταρτίζονται κυβερνητικά σχήματα επί χάρτου , ώστε να διασφαλιστούν οι ίδιοι και η πολιτική τους και να αποφύγουν το πικρό ποτήρι των εκλογών. Ήδη παίζουν στα σκοτεινά με σχέδια αντιδημοκρατικών μέτρων».

«Μια μειοψηφική ομάδα γύρω από τον Πρωθυπουργό, επιχείρησε πρόσφατα να εμφανίσει τον ΣΥΡΙΖΑ ως εσωτερικό εχθρό» τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνοντας: «Το σχέδιο τους κατέρρευσε παταγωδώς γιατί ήμασταν έτοιμοι και σε εγρήγορση. Κατέρρευσε γιατί ήμασταν αποφασιστικοί και αμείλικτοι όπως θα είμαστε και στο μέλλον αμείλικτοι προς όσους υπερβούν εσκαμμένα. Αλλά κατέρρευσε γιατί αμφισβητήθηκε αυτό το σχέδιο από τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, όσο όμως και από τα ίδια τα δικά τους στελέχη».

«Τους καλώ σήμερα να σοβαρευτούν. Ούτε το κράτος έχει αντικομμουνιστικά και αντιαριστερά στεγανά, ούτε ο διεθνής περίγυρος είναι αυτός που ήταν στη δεκαετία του 50’ και του 60’. Τίποτα δεν είναι όπως το έχουν στο κεφάλι τους αυτοί οι σύμβουλοι του Πρωθυπουργού. Για αυτό η στρατηγική τους γελοιοποιείται» είπε οκ. Τσίπρας.

«Η μεγάλη ανατροπή έχει αρχίσει. Η αντίστροφη μέτρηση για την ανάληψη της μέγιστης ευθύνης για την αριστερά έχει αρχίσει» τόνισε με νόημα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ..

«Ο νταλκάς τους είναι η αριστερά»

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για  «πολιτική κατρακύλα» της κυβέρνησης Σαμαρά με τελευταίο σκαλοπάτι της, την  «επιχείρηση με τον κωδικό "θεωρία των δύο άκρων"» όπως είπε.

«Για χρόνια έκαναν τα στραβά μάτια απέναντι στο φασιστικό φαινόμενο. Έκλειναν ιστοσελίδες, απαγόρευαν θεατρικές παραστάσεις, και συγκέντρωναν λίστες με παιδιά μεταναστών στους παιδικούς σταθμούς κατόπιν παραγγελίας του Παναγιώταρου και του Κασιδιάρη.
Καταψήφιζαν την άρση της κοινοβουλευτικής ασυλίας των ναζί. Και εσχάτως, κάποιοι από αυτούς, τους έκαναν και ανοίγματα κυβερνητικής συνεργασίας. Τώρα παρουσιάζονται ως τιμωροί.Κάλιο αργά παρά ποτέ λέμε εμείς, αλλά μη μας τρελάνετε κιόλας. Αναγκαστήκατε να προχωρήσετε στο αυτονόητο, σε αυτό που σας καλούσαμε να πράξετε δυο χρόνια τώρα. Δεν το επιλέξανε. Συρθήκανε. Η κατακραυγή στο εσωτερικό και το εξωτερικό, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τους ανάγκασε να αλλάξουν στάση. Αποφάσισαν επιτέλους να αντιμετωπίσουν τους ναζί ως αυτό που είναι. Ως εγκληματική συμμορία. Αλλά την ίδια στιγμή δε χάνουν ευκαιρία να δείχνουν τις πραγματικές τους προθέσεις και το πραγματικό τους νταλκά.Ο νταλκάς τους δεν είναι οι νεοναζί και η ακροδεξιά. Ο νταλκάς τους είναι η αριστερά» ανάφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Στηρίζουν το βασικό ύποπτο για το σκάνδαλο επειδή είναι και βασικό στήριγμα της κυβέρνησης»
O Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη κεντρική επιτροπή του κόμματος, αναφέρθηκε και στην υπόθεση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά σημειώνοντας ότι: «Είδαμε στη συζήτηση για το σκάνδαλο του Σκαραμαγκά την κυβερνητική συνοχή να τρίζει επικίνδυνα, και κάποιους να χάνουν την ψυχραιμία τους. Απαντήσεις όμως δεν είδαμε».
«Όταν επισήμως ο υπουργός Άμυνας παραδέχεται ότι μετά τη σύμβαση με τον ψευτοεπενδυτή, το ελληνικό δημόσιο τον πριμοδότησε με 360 εκ ευρώ, όταν έκοβε τους μισθούς και τις συντάξεις των πολιτών, και αυτός δεν έβαλε ούτε τσακιστό ευρώ από τη τσέπη του, δε μπορεί να κάποιοι να κάνουν το χαζό» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Όταν 1200 εργαζόμενοι είναι στο δρόμο και ο ψευτοεπενδυτής κρατά και ενέχυρο δημόσια περιουσία, τα τέσσερα υποβρύχια, που στοίχισαν στον έλληνα φορολογούμενο πάνω από δυόμισι δις., εξαιτίας της σύμβασης που υπέγραψαν το 2010, δε μπορεί να μας κάνουν και τα κοκόρια. Να βγαίνουν και από πάνω. Χωρίς ίχνος ντροπής, αυτοί που οδήγησαν τη χώρα στα βράχια. Τους είδαμε λοιπόν να χάνουν τη ψυχραιμία τους, απαντήσεις δε τους είδαμε να δίνουν. Τους είδαμε να στηρίζουν το βασικό ύποπτο για το σκάνδαλο επειδή είναι και βασικό στήριγμα της κυβέρνησης» τόνισε ο Πρόεδρος του κόμματος.
real.gr