web stats

26.9.13

«Δείχνει» και βουλευτές η έρευνα του αντεισαγγελέα για τη Χρυσή Αυγή

«Δείχνει» και βουλευτές η έρευνα του αντεισαγγελέα για τη Χρυσή Αυγή
Τα πρώτα δείγματα δομής της εγκληματικής οργάνωσης φαίνεται πως έχει στα χέρια του ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, ο οποίος συνεχίζει την έρευνα για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.
Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός έχει στοιχεία και για υπόπτους, που προκύπτουν από το συνδυασμό όλου του αποδεικτικού υλικού - δηλαδή από καταθέσεις των δύο μαρτύρων πρώην μελών της οργάνωσης, στοιχεία από τις άρσεις των τηλεφωνικών απορρήτων, νόμιμες συνακροάσεις από τον «κοριό» της ΕΥΠ, καταθέσεις μαρτύρων και άλλες προανακριτικές ενέργειες.

Οι συνομιλίες μάλιστα και τα τηλεφωνικά απόρρητα «δείχνουν» και βουλευτές, αλλά απομένει στον εισαγγελέα να διαπιστώσει αν τα ευρήματα αυτά σε συνδυασμό με άλλα στοιχεία θεμελιώνουν και για ποια συγκεκριμένα πρόσωπα την αξιόποινη πράξη της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.

Σε αυτό βοήθησε ιδιαίτερα το γεγονός, όπως λένε οι πληροφορίες, ότι ο εισαγγελέας από την αρχή της σοβαρής έρευνάς του ενεργοποίησε όλες εκείνες τις διατάξεις που του επιτρέπουν να προχωρά σε άρση του τηλεφωνικού ή άλλου απορρήτου όχι μόνο για συγκεκριμένα πρόσωπα, αλλά για κάθε έναν που έμπαινε στο κάδρο των ερευνών.

Για την υλοποίηση εξάλλου αυτών των δύο συγκεκριμένων προανακριτικών ενεργειών  έχει ξεκαθαριστεί το δικονομικό τοπίο και οι νομικοί συγκλίνουν υπέρ της άποψης πως ούτε για τις άρσεις τηλεφωνικών απορρήτων, ούτε για τις άρσεις τραπεζικών απορρήτων απαιτείται προηγούμενη άρση ασυλίας βουλευτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, από τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο εισαγγελέας δεν προκύπτει μεν η εμπλοκή εν ενεργεία στρατιωτικών, αλλά υπάρχουν ενδείξεις για αστυνομικούς, επιχειρηματίες και ανθρώπους της νύχτας, η δράση των οποίων βρίσκεται στο στόχαστρο των αρχών. 
tanea.gr