web stats

20.9.13

Φωτορεπορτάζ: Δεύτερη ημέρα αντιφασιστικών διαδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα

Για δεύτερη ημέρα συνεχίζονται οι αντιφασιστικές διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις της Ελλάδας κατόπιν της εν ψυχρώ δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη, Γιώργο Ρουπακιά. Οι διαδηλώσεις είναι μαζικές και σε περιπτώσεις σημειώθηκαν μικροεπεισόδια.
Αττική
  Λίγο πριν τις 10 το βράδυ διαλύθηκε η συγκέντρωση στην πλατεία Δαβάκη στη Νίκαια στην οποία συμμετείχαν περίπου 6000 διαδηλωτές λαμβάνοντας μέρος στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο και στην πορεία που ακολούθησε, με αφορμή τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα όπως «φασίστες αλήτες χρυσαυγίτες».




Μεταξύ άλλων, συμμετείχαν το ΠΑΜΕ, σωματεία από τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και αντιφασιστικές οργανώσεις.



Η αστυνομία νωρίτερα είχε αποκλείσει δρόμους για να μη φτάσει η πορεία σε γραφεία της Χρυσής Αυγής, ενώ σημειώθηκαν μικροεπεισόδια κατά την διάρκεια της πορείας.



Θεσσαλονίκη

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε απόψε και στη Θεσσαλονίκη. Περίπου 200 άτομα, σύμφωνα με την Αστυνομία, συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα και φώναξαν συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής ενώ κατά διαστήματα η Τροχαία διέκοπτε το ένα ρεύμα κυκλοφορίας της οδού Εγνατία.
Λίγο μετά τις 8.30 το βράδυ οι διαδηλωτές διαλύθηκαν, χωρίς να πραγματοποιήσουν πορεία και χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.

Πάτρα

Επεισόδια περιορισμένης έκτασης έλαβαν χώρα λίγο πριν τις 9 το βράδυ στο κέντρο της Πάτρας. Ομάδες αντιεξουσιαστών που βρίσκονταν στην οδό Κορίνθου, κοντά στην πλατεία Γεωργίου, έκλεισαν αρχικά με κάδους απορριμμάτων τον δρόμο.

Στην συνέχεια κινήθηκαν εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ, που βρισκόταν στην περιοχή και πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με ρίψη χημικών.

Οι αντιεξουσιαστές κινήθηκαν στην συνέχεια προς την πλατεία Εθνικής Αντίστασης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έχουν ήδη προχωρήσει σε προσαγωγές.

Καβάλα

Υλικές ζημιές προκάλεσε η επίθεση δέκα ατόμων στο κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο κέντρο της Καβάλας. Οι διαδηλωτές επιτέθηκαν με πέτρες, σπάζοντας την τζαμαρία της πόρτας, ενώ στη συνέχεια ανέτρεψαν έναν κάδο απορριμμάτων και του έβαλαν φωτιά.

Νωρίς το μεσημέρι είχε λάβει χώρα έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μετά από πρόταση του δημάρχου Καβάλας, Κ. Σιμιτσή, κατά την οποία οι πολιτικές παρατάξεις καταδίκασαν τα φαινόμενα βίας που προέρχονται από νεοναζιστικές οργανώσεις. Κατά τη συνεδρίαση, οι δημοτικοί σύμβουλοι εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για τα επίσημα εγκαίνια των γραφείων της Χρυσής Αυγής το Σάββατο.

Κρήτη

Σε εξέλιξη βρίσκεται νέα αντιφασιστική συγκέντρωση, στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι.

Την κινητοποίηση είχε προγραμματίσει το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και η ΑΔΕΔΥ στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας, όπως όμως ήταν αναμενόμενο αυτή πήρε αντιφασιστικό χαρακτήρα.

Μέχρι τώρα δεν έχει αποφασιστεί αν θα γίνει πορεία στο κέντρο του Ηρακλείου ή προς τη στη Νέα Αλικαρνασσό όπου βρίσκονται και τα γραφεία της Χρυσής Αυγής όπου χθες το βράδυ έγιναν εκτεταμένα επεισόδια.
tvxs.gr