web stats

21.8.13

Για το Πολυτεχνείο η σημερινή κόντρα κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ



Σε... πολλά επεισόδια συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης. Έτσι, μετά την υπόθεση Σταυρίδη και τη χθεσινή σύσκεψη στο Μαξίμου για τις
μνημονιακές υποχρεώσεις, την αφορμή σήμερα έδωσε η αστυνομική επιχείρηση στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.


Η κόντρα ξεκίνησε με τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη από τη Βουλή, ο οποίος μίλησε για "πρωτοφανή" αστυνομική επιχείρηση που προκαλεί "πελώρια" ερωτήματα στα οποία θα πρέπει να απαντήσει ο αρμόδιος υπουργός Δημόσιας Τάξης.

"Αν νομίζετε ότι με τέτοιες επιχειρήσεις αυταρχισμού και σκούπας μπορείτε να διαμορφώνετε αποπροσανατολιστικά την κοινή γνώμη (...) είστε μακριά νυχτωμένοι, ο ελληνικός λαός σας έχει καταλάβει" είπε ο κ. Λαφαζάνης και πρόσθεσε: "Είστε κυβέρνηση αυταρχισμού, που καταπατά κάθε έννοια δημοκρατίας, κουρελιάζει το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής και λεηλατεί την οικονομία και την κοινωνία".


Με αφορμή τις δηλώσεις στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε πως "οι χώροι προετοιμασίας παράνομων ενεργειών, που ήταν επί δεκαετίες σε κατάληψη, επιτέλους αποδόθηκαν στην πανεπιστημιακή κοινότητα" και πρόσθεσε: "Αυτό ήθελε όλη η Ελλάδα, εκτός βεβαίως από τον ΣΥΡΙΖΑ".


Απαντώντας, ο ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε πως "οι τελευταίοι που μπορούν να μιλάνε για νομιμότητα είναι εκείνοι που εισβάλλουν στα πανεπιστημιακά ιδρύματα εν πλήρει αγνοία των πανεπιστημιακών αρχών, παραβιάζοντας ακόμα και το νόμο που οι ίδιοι έχουν ψηφίσει". "Η προσπάθειά της κυβέρνησης να καλλιεργήσει ένα γενικευμένο κλίμα τρομοκρατίας και να αποπροσανατολίσει τους πολίτες από τα νέα της μνημονιακά σχέδια, θα πέσει στο κενό" πρόσθεσαν από την Κουμουνδούρου.
mega.gr