Αγεφύρωτες παρέμειναν μετά τη χθεσινή σύσκεψη οι διαφορές του πρωθυπουργού με τους άλλους δύο εταίρους.

Ανυποχώρητος από τη θέση να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο παρέμεινε ο Αντώνης Σαμαράς προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Φώτη Κουβέλη.
«Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να πειστεί πως πρόκειται για μια συζήτηση πολιτική και αξιακή» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προειδοποιώντας ότι το κόμμα του προτίθεται να καταθέσει προς ψήφιση δική του πρόταση νόμου για την αντιμετώπιση της ξενοφοβίας και του ρατσισμού, ενώ έθεσε θέμα γενικότερης λειτουργίας της κυβέρνησης.

«Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο πρέπει να έρθει στη Βουλή και κάθε καθυστέρηση θα είναι απαράδεκτη» τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, κάνοντας λόγο για σκοπιμότητες της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής που αποφαίνεται ότι το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο για το ρατσισμό είναι επαρκές και χρειάζονται κάποιες προσθήκες στο νόμο του 1979.
Πιθανότητα νέας σύσκεψης των τριών πολιτικών αρχηγών την Πέμπτη.
«Ο πρωθυπουργός αναλαμβάνει προσωπικά τον ενταφιασμό του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου στο πλαίσιο της στρατηγικής προσεταιρισμού της Χρυσής Αυγής» ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Την ίδια ώρα, ένας στους δύο πολίτες (50,2%) εκτιμά ότι η χώρα χρειάζεται έναν νέο αντιρατσιστικό νόμο», σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας GPO για το Μέγκα.
avgi.gr