web stats

26.5.13

Α. Τσίπρας στο Εθνος της κυριακής: Το ακροδεξιό περιβάλλον Σαμαρά κυβερνά πραγματικά τον τόπο


Το ακροδεξιό περιβάλλον Σαμαρά είναι αυτό που πραγματικά κυβερνά τον τόπο, τονίζει σε συνέντευξη του στο Κυριακάτικο  Εθνος ο Αλέξης Τσίπρας. Η κυβέρνηση της αριστεράς –υπογραμμίζει- θα είναι κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας, που θα σταματήσει τα καταστροφικά μνημόνια. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει επιχείρηση εξαπάτησης του λαού τους ισχυρισμούς  της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού προσωπικά για «αλλαγή κλίματος».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλάει ακόμα για τη μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο δημοκρατικό κόμμα της Αριστεράς, εν όψει του ιδρυτικού συνεδρίου, κάνοντας λόγο για μια καινούργια προσπάθεια χωρίς «κεκτημένα και συνήθειες». «Δεν υπάρχει σοβαρός άνθρωπος που θα ισχυριστεί ότι το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η μειωμένη δημοκρατία» υπογραμμίζει ο κ. Τσίπρας, ενώ επιμένει στην ανάγκη για ενότητα της Αριστεράς, η οποία θα φθάνει έως την Αριστερά της σοσιαλδημοκρατίας. Επικαλείται, δε, το παράδειγμα του ΣΥΝ, ο οποίος «θα επικυρώσει τη βούληση να ενταχθεί δίχως προαπαιτούμενα στον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ των μελών», ενώ προσθέτει πως, όταν ξεκινάς μια καινούργια προσπάθεια «δεν υπάρχουν κεκτημένα και συνήθειες»

Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι υπάρχει τρόπος να κατοχυρωθεί η εσωκομματική δημοκρατία, να αποτραπούν αποκλεισμοί στα όργανα, χωρίς ξεχωριστές λίστες, σημειώνοντας ωστόσο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει διακριτά πολιτικά ρεύματα και ιδεολογικές συνιστώσες. Ο Αλέξης Τσίπρας επικρίνει ακόμα τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως «δείχνει να μην έχει καταλάβει ότι δεν άλλαξαν οι προοδευτικοί πολίτες, αλλά το κόμμα του για να γίνει συνιστώσα της Δεξιάς».
Σχολιάζοντας τις επιθέσεις που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ από το ΚΚΕ, ο κ. Τσίπρας τονίζει ότι «ικανοποιούν κυρίως φτηνούς επικοινωνιακούς στόχους», προσθέτοντας πως «αυτή η επικοινωνιακή προσέγγιση των πραγμάτων δεν τιμά το μέγεθος της ιστορικής του αναφοράς».
avgi.gr