web stats

24.4.13

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης έλαβε ο Ενρίκο Λέτα

Ο Ενρίκο Λέτα 


Ρώμη, Ιταλία
Στον Ενρίκο Λέτα ανέθεσε ο πρόεδρος της Ιταλίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο το δύσκολο έργο του σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμού.


«O Ενρίκο Λέτα δέχθηκε με επιφύλαξη την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης» δήλωσε πριν από λίγο ο γενικός γραμματέας του Κυρηναλίου, Ντονάτο Μάρα.

Ο διορισμός του Λέτα στη θέση του πρωθυπουργού θα μπορούσε να θέσει τέλος στο δίμηνο πολιτικό αδιέξοδο της Ιταλίας.

Τις προηγούμενες ημέρες οι φήμες ήθελαν τον Τζουλιάνο Αμάτο να αναλαμβάνει την πρωθυπουργία.

Τελικά, ο ιταλός πρόεδρος επέλεξε τον δεύτερο γραμματέα του Δημοκρατικού Κόμματος, Ενρίκο Λέτα, ο οποίος σύμφωνα με αναλυτές θα δώσει ένα «ισχυρό πολιτικό προφίλ» στη νέα κυβέρνηση.

Θεωρείται πως ο Λέτα θα ηγείται κυβέρνησης του PD, του μπερλουσκονικού PdL και του σχηματισμού του Μάριο Μόντι.

Το Δημοκρατικό Κόμμα (Pd), μετά την λήξη της συνεδρίασης της γραμματείας του την Τρίτη, είχε ταχθεί υπέρ της συμμετοχής στην νέα κυβέρνηση από την οποία ζητά να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση και να καταπολεμήσει την ανεργία.

Ωστόσο, το PdL διαμηνύει: «Ή ισχυρή κυβέρνηση, ή δεν θα συμμετέχουμε».

«Δεν πρέπει να σχηματιστεί μια παροδική κυβέρνηση, αλλά να καταλήξουμε σε ένα σχήμα που να βασίζεται σε συμφωνία των δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας» δήλωσε ο Μπερλουσκόνι.

Υπέρ μιας κυβέρνησης αλλαγής, «η οποία θα βασίζεται στην συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων», φέρονται να εκφράστηκαν οι εκπρόσωποι της Επιλογή Πολιτών (Sc) του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Μάριο Μόντι στην δική τους συνάντηση με τον Ναπολιτάνο.
Newsroom ΔΟΛ
in.gr