web stats

24.2.13

Έτοιμες οι γαλλικές πολυεθνικές να εφορμήσουν στην ελληνική δημόσια περιουσία

Πιο εντυπωσιακή ίσως από την κατάργηση του σφυροδρέπανου στο πρόσφατο συνέδριο του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος ήταν η άκρως υποτονοτική έως και παραπλανατική δήλωση
που έκανε ο υπεύθυνος του κόμματος για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις Ζιλ Γκαρνιέ σχετικά με την επίσκεψη του προέδρου Ολάντ στην Ελλάδα: "Ένας αριστερός πρόεδρος ... [πρέπει] να υποστηρίζει την αντίσταση και να προτείνει εναλλακτικές λύσεις για την ανάπτυξη των ευρωπαϊκών δημόσιων υπηρεσιών και την παραγωγική ανάκαμψη των ευρωπαϊκών χωρών.
Η αλληλεγγύη δεν αποτελεί μέρος των ιδιωτικοποιήσεων" (Ουμανιτέ 20/2). "Αριστερός πρόεδρος... ανάπτυξη ευρωπαϊκών δημόσιων υπηρεσιών ...αλληλεγγύη"... είναι σαν να αναφέρεται σε ένα άλλο σύμπαν, τη στιγμή που, βάσει της ευρωενωσιακής πολιτικής, μια δεκάδα γαλλικές πολυεθνικές ετοιμάζονται να καταβροχθίσουν από δημόσιες υπηρεσίες ύδρευσης μέχρι λιμάνια, σιδηροδρόμους και τμήματα της ΔΕΗ στο πλαίσιο της "κινητοποίησης των Γάλλων επιχειρηματιών για να επενδύσουν στη χώρα", όπως δήλωσε και ο Φ. Ολάντ ο ... αριστερός.
aristerovima.gr