web stats

26.2.13

Μεγάλοι έρωτες που έκαναν ακόμα και τον θείο Όσκαρ να δακρύσει

Η αγάπη, ο έρωτας και το πάθος ήταν πάντα οι μεγαλύτεροι πρωταγωνιστές των βραβείων Όσκαρ. Κάναμε, λοιπον, μία λίστα με τα 9 κινηματογραφικά ζευγάρια ταινίων, που έχουν προταθεί ή κερδίσει το χρυσό αγαλματίδιο. Πιάσε τα χαρτομάντηλα θα τα χρειαστείς.
O Ψαλιδοχέρης
  Προτάθηκε για Όσκαρ το 1991
Ποιος δεν έχει δακρύσει με την ιστορία του ντροπαλού νεαρού Edward, ο οποίος εκτός από
ασυνήθιστη κουπ και νεκρική επιδερμίδα, έχει και ψαλίδια στα χέρια. Και σαν να μην έφταινε όλο αυτό το δράμα ερωτεύεται και την έφηβη κόρη της οικογένειας που τον φιλοξενεί και η οποία τυχαίνει να τα έχει με τον ομορφονιό της περιοχής. Όχι πείτε μας, υπάρχει γκοθάς που να μην έχει ταυτιστεί με αυτή την ιστορία;
Ο Τιτανικός
 
Κέρδισε 11 Όσκαρ το 1998
Δεκαεφτάχρονη αριστοκράτισσα που ετοιμάζεται να παντρευτεί ερωτεύεται φτωχό πλην τίμιο αρτίστα. Όσο φλογερός και να είναι ο έρωτάς τους, ένα τεράστιο παγόβουνο θα τους χωρίσει για πάντα. Ναι, αυτή η ταινία είναι η ιστορία μου αμαρτία μου κάθε μεγάλου ανολοκλήρωτου έρωτα και κάθε κοριτσιού που θέλει να την αγκαλιάσεις κάποιος και να βροντοφωνάξει "Πετάω". Τσάμπα νόμιζες ότι ρίξαμε τόσο κλάμα στις αίθουσες;
Casablanca
 
Κέρδισε 3 Όσκαρ το 1944
Κάθε άντρας που σέβεται την καπαρντίνα που φορά, έχει ρίξει έστω ένα δάκρυ με αυτό το love stoty ανάμεσα στον Rick και την Ilsa. Αν δεν την έχεις δει αυτή την ταινία, τότε να τη δεις για να μάθεις πως ακόμα και οι στυλάτοι έχουν καρδιά και πονάνε.
Vicky Cristina Barcelona
 
Κέρδισε ένα Όσκαρ το 2009
Ο Woody Allen έφτιαξε μια ταινία που εκτός από τον τουρισμό στη Βαρκελώνη, αύξησε και το ποσοστό των ζευγαριών που θα ήθελαν να έχουν μία φλογερή Maria Elena στο κρεβάτι τους.
Το Ημερολόγιο της Bridget Jones
Προτάθηκε για ένα Όσκαρ το 2002
Αυτή η ταινία θα μπορούσε να λέγεται η εκδίκηση της στρουμπουλής. Βλέπεις στα ζουμερά πόδια της Bridget σφάζονται παλικάρια και στο τέλος κερδίζει το καλό. Προσοχή: αυτή η ταινία βλέπεται μονάχα με κοριτσοπαρέα και με ένα κουτί cupcakes παραμάσχαλα.
Roman Holiday
 
Κέρδισε 3 Όσκαρ το 1954
Ποια κοινωνικοοικονομικά στρώματα; Ο έρωτας δεν τα κοιτά αυτά. Το λέει και η ταινία. Βαριεστημένη πριγκιποπούλα ξεφεύγει απο το σωματοφύλακά της και ερωτεύεται αμερικανό δημοσιογράφο στη Ρώμη. Από τα ψηλά στα χαμηλά για χάρη του έρωτα.
Όσα Παίρνει ο Άνεμος
 
Κέρδισε 8 Όσκαρ το 1940
Ένα φλογερός άντρας, μία πεισματάρα γυναίκα, ένας μοιραίος έρωτας, ένας εμφύλιος πόλεμος, η αγάπη για έναν άλλον άντρα, τα συγνώμη, τα σ’ αγαπώ και στο τέλος η περιβοήτη ατάκα « Frankly, my dear, Ι don’ t give a damn». Ποια πονεμένη ψυχή δεν έχει σκεφτεί να την τρίψει στη μούρη του άλλου;
Breakfast at Tiffany’s
 
Κέρδισε 2 Όσκαρ το 1962
Αν είσαι ερωτευμένη με τον καλύτερό σου φίλο, αυτόν που ανέχεται όλες σου τις τρέλες και που κάνει και ο ίδιος τα ίδια και χειρότερα, αν εσύ είσαι η Holy και εκείνος ο Paul τότε να την δεις αυτή την ταινία. Σου το λέμε με το χέρι στην καρδιά.