web stats

28.2.13

Ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία Ρουσάκη

Ποινή ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον βασικό κατηγορούμενο για τη δολοφονία του 21χρονου Γιάννη Ρουσάκη, στη συμπλοκή οπαδών ποδοσφαιρικών ομάδων στην παραλιακή του Ηρακλείου, τον Σεπτέμβριο του 2011.
φωτό αρχείου


Επίσης του επέβαλε επιπλέον κάθειρξη 5 χρόνια και 6 μήνες και δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό. Όπως είπε η εισαγγελέας της έδρας ήταν τυχαίο το γεγονός πως είχε λευκό ποινικό μητρώο, κάτι το οποίο προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν οι συνήγοροί του σε αναζήτηση ελαφρυντικών.
 
Ο δεύτερος βασικός κατηγορούμενος κρίθηκε αθώος για την κατηγορία της άμεσης συνέργειας στην ανθρωποκτονία, αλλά ένοχος για τις πλημμεληματικές πράξεις και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 χρόνων και 6 μηνών.
 
Ένας τρίτος κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 χρόνων και 9 μηνών και πρόστιμο 600 ευρώ.
 
 
Σε άλλους επτά κατηγορουμένους το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών και 5 μηνών, για τους οποίους η έφεση έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα. Τέλος, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε αθώους οκτώ νεαρούς.
 
Κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης της απόφασης, υπήρξε κλίμα έντασης, καθώς ο καταδικασθείς ξέσπασε σε κλάματα, ενώ η μητέρα και ο πατέρας του αδικοχαμένου Γιάννη Ρουσάκη δεν μπορούσαν να κρύψουν την οργή τους για τον κατηγορούμενο.
(Πηγή:ΑΠΕ)