web stats

27.1.13

Σύγκρουση μέχρι τέλους με... την κοινωνία !

Σύγκρουση μέχρι τέλους με... την κοινωνία
 
Ημερομηνία δημοσίευσης: 27/01/2013

Στον ολισθηρό δρόμο της Θάτσερ βαδίζει η τρικομματική κυβέρνηση. Κατηγορεί συλλήβδην ως συντεχνίες όσους κλάδους κινητοποιούνται για να μπει φραγμός στην ισοπεδωτική πολιτική της λιτότητας. Ο Σαμαράς, με τη στήριξη Βενιζέλου και την ανοχή Κουβέλη, επιλέγει τη σκληρή γραμμή απέναντι στους εργαζόμενους.


Το δόγμα Σαμαρά με τη στήριξη Βενιζέλου και ανοχή Κουβέλη
Στις συγκοινωνίες προχώρησε σε επιστράτευση των απεργών, που χάνουν περίπου το 50% των αποδοχών τους τα τρία τελευταία χρόνια, ενώ με νομοθετική ρύθμιση ετοιμάζεται να βάλει φραγμούς στις απεργίες και να περιορίσει τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, που θεωρούνται, από την ακροδεξιά ομάδα της Ν.Δ., ως "προβλήματα" της μεταπολίτευσης. Την ώρα που ακόμη και η επικεφαλής του ΔΝΤ αναγνωρίζει το λάθος από την καταστροφική πολιτική της λιτότητας, ο Σαμαράς επιμένει στη γραμμή που έχει χαράξει με τη Μέρκελ, βάζοντας στο στόχαστρο ολόκληρη την κοινωνία που συνθλίβεται.
Οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες, την Υγεία, το Δημόσιο, την ακτοπλοΐα και την αγροτιά συντονίζουν τους αγώνες τους και προγραμματίζουν μαζικές κινητοποιήσεις κόντρα στην πολιτική της κυβέρνησης.
 avgi.gr